Frank van der Werf.
Frank van der Werf. Foto: eigen beeld.

Frank van der Werf nieuwe trainer VV De Blesse

Sport

STELLINGWERVEN - Vanaf het seizoen 23/24 heeft VV De Blesse een nieuwe trainer: Frank van der Werf. De relatief jonge trainer (33 jaar) staat voor zijn eerste klus bij een eerste elftal. Wat zijn de doelen van people-manager Van der Werf?

Frank van der Werf mag vanaf het nieuwe seizoen de leiding nemen over het vlaggenschip van VV De Blesse en daar heeft hij veel zin in: “Ik ben nu een paar keer wezen kijken en zie een jong en leergierig team. De gesprekken met het bestuur en spelersraad hebben mij enthousiast gemaakt” De coach zit nu nog bij FC Wolvega en werkt met hun tweede team. Dat bevalt hem wel: “Op dit moment gaat alles voor de wind. Er staat een goed team en door hard werken, bereiken we veel. Vorig jaar zijn we zelfs kampioen geworden en op dit moment staan we weer in de top drie van de eerste klasse. Ik hoef dus zeker niet weg en dat was mijn plan ook niet.” Toch zorgen de gesprekken met de spelers en het bestuur van VV De Blesse dat Van der Werf zijn post verlaat: “De gesprekken waren ontzettend prettig en positief. Binnen een week waren we er wel uit. 

Meerdere spelers met talent

Van der Werf is positief over het talent van VV De Blesse: “Ik heb meerdere spelers gezien, waarbij ik denk dat hun niveau alleen maar hoger kan worden. Er zit zeker talent bij.” Veel spelers van VV De Blesse hebben de O19 overgeslagen door corona en moesten al snel wennen aan het seniorenvoetbal. Volgens Van der Werf ‘misschien te snel’, aangezien de JO19 een belangrijke lichting is richting de senioren.

De top-drie aanvallen

Momenteel staat VV De Blesse negende in de vierde klasse. Het doel van Van der Werf voor volgend seizoen is beter dan dat: “Ik wil graag de top-drie aanvallen en ik hoop te bereiken dat we hier met z’n allen voor gaan.’ In de jaren als trainer heeft Van der Werf veel meegemaakt. “Als je voor elkaar door het vuur gaat, de opkomst groot is en iedereen heeft plezier in het spel, dan zie je vaak dat je tot heel veel dingen in staat bent als team.” Van der Werfs eerste doel is dan ook het creëren van een hecht team. ”De groep gaat gelijk op trainingskamp, waardoor zij mij beter leren kennen en ik hen. In het begin van het seizoen wil ik een avond organiseren waar de spelers mee kunnen denken over hoe we willen spelen, wat we verwachten van elkaar en wat we eisen van elkaar. Op die manier creëren we de voorwaarden om een zo goed mogelijk seizoen te draaien.”

‘Als je voor elkaar door het vuur gaat ben je tot veel dingen in staat’

Veiligheid, vertrouwen en sfeer

‘People-manager’ Van der Werf kan zijn werk als leraar goed gebruiken in zijn vak als trainer. “Als leraar zie ik het ook elke dag in de klas. Wanneer er in een klas veiligheid, vertrouwen en een fijne sfeer heerst, dan gaan de kinderen groeien. In een team zie ik dat net zo goed. Aan mij de taak om alles zo goed mogelijk neer te zetten, zodat de spelers zich ook gaan ontwikkelen. Als die kaders allemaal goed staan, dan heb ik mijn handen vrij om de spelers beter te maken.”

Teambuilding staat bij Van der Werf dus op nummer 1. “Met een groep spelers aan iets beginnen en dan na één of twee maanden zien dat we een echt collectief zijn, dat is het mooiste wat er is. Elke zaterdagochtend word ik ook gewoon wakker met kriebels in mijn buik, want we gaan weer voetballen.

‘Een collectief vormen is het mooiste wat er is’
Beeld ter illustratie
Gemeente Weststellingwerf krijgt subsidie voor meer betaalbare huur- en koopwoningen Financieel 6 uur geleden
Afbeelding
Bijzondere monumenten in de regio Evenement 9 uur geleden
Tenzij er nog kou komt, mogen we veel wespen verwachten dit jaar.
Vooruitzicht wespenoverlast voorlopig niet gunstig Natuur 25 apr, 18:00
Afbeelding
Nynke Duijff winnaar Grut Frysk Diktee Verhalen uit de buurt 25 apr, 10:00
Afbeelding
Column Rijkele Dijkstra: Ons veilige gevoel Column 24 apr, 18:00
Afbeelding
Column Melissa: Uit de kast komen is niet alleen bevrijdend voor jezelf, maar ook voor anderen Column 24 apr, 12:00
Afbeelding
Column Desirée van Dijk-Attema: Uitstellen Column 23 apr, 18:00
Afbeelding
Mobiele Minibos Winkelhart Oosterwolde Educatie 23 apr, 15:00