.
. Foto: Getty Images

Dit is er allemaal te doen op Koningsdag

Evenement

OOST- EN WESTSTELLINGWERF – 27 april is het weer zover: Koningsdag. Ook in de Gemeente Ooststellingwerf en Weststellingwerf pakken ze het dit jaar weer groots aan. Voor iedereen is er wat te beleven, van vrolijke markten tot swingende muziek. We hebben de leukste activiteiten voor je op een rijtje gezet en nemen je graag mee.

Oosterwolde

Zaterdag 27 april is het weer zover! Ruim de kasten maar vast op, trek de zolder maar vast leeg en schift al het kinderspeelgoed!

Zoals jullie van ons gewend zijn is er rond het wijkje bij de Quadoelenweg, Brink en Brinkstraat ruimte voor de vrijmarkt. Vrijmarkt houd in dat jullie gewoon lekker gratis spulletjes mogen komen verkopen! We vragen jullie alleen om attracties, etens- & drinkwaren met ons te overleggen.Er is een gevuld muzikaal podium programma met lokaal maar ook internationaal talent. Er zijn verschillende leuke randactiviteiten zoals meerdere springkussens, spijkerbroekhangen, een showcase van Brandweer Oosterwolde en meer. 

Laten we met zijn allen duimen voor mooi weer en we gaan er een uiterst gezellige ochtend van maken! 09:00 - 13:00. Mogelijk gemaakt door De Kortsluiting en Winkelhart Oosterwolde.

BRON: Koningsdag Oosterwolde

Rectificatie: In de papieren editie van RondOm Stellingwerven editie 290 (verspreiding in week 16) staat foutieve informatie. Hier is door de redactie een fout gemaakt en per ongeluk informatie gebruikt over Oosterwolde, Gelderland. Onze excuses voor de verwarring.

Appelscha

Ook in Appelscha belooft het een vrolijke feestdag te worden. Op 27 april vanaf half tien tot vier uur staat Appelscha geheel in het teken van Koningsdag. Er is een gezellige vrijmarkt, waar kinderen hun overtollige schatten te koop kunnen aanbieden. Van speelgoed tot boeken, van spellen tot puzzels, alles krijgt een nieuwe kans om een gelukkige nieuwe eigenaar te vinden. Er zullen kleurrijke kleedjes uitgestald worden, elk beladen met een schat aan verhalen en mogelijkheden maar dat is nog niet alles wat deze feestelijke dag te bieden heeft. Voor de kleintjes zijn er speelplekken met springkussens en een vrolijke draaimolen.

Daarnaast is er ook muziek te horen van verschillende artiesten die het publiek vermaken met vrolijk gezang. Een hoogtepunt van de dag zal zeker de spannende spuitdemonstratie van de brandweer zijn, een spectaculaire show die zowel jong als oud zal betoveren en voor wie trek heeft gekregen van al dat vermaak, zijn er diverse foodtrucks die heerlijke hapjes, ijs en verfrissende drankjes aanbieden. Trek je oranje kleding aan en verzamel je vrienden en familie voor deze onvergetelijke Koningsdag in Appelscha.

De Blesse

De Blesse organiseert een fietstocht vanaf twee uur voor het hele gezin. Deze tocht is 24 kilometer lang en een deelname kost vijf euro. Aan het einde van de middag barst het feest los vanaf vier uur – twaalf uur met livemuziek. Aanmelden kan via Oranjecommissie de Blesse/Peperga

Noordwolde

In Noordwolde wordt een koninklijke wandeltocht georganiseerd door de wandelclub in de natuurgebieden van de Meenthe. Het startpunt van deze tocht is op de locatie de Duker. Voor natuurliefhebbers de ideale plek op Koningsdag. Voor meer informatie kunt u naar de website gaan van: wsvdeblaren.nl.
Wees van harte welkom.

Makkinga

In Makkinga zal de vlomarkt van start gaan op 27 april. Dit gebeurt maandelijks maar is nu toch wel in de Koninklijke stemming. Het is één van de grotere markten in zijn soort, waar bezoekers vanuit alle hoeken samenkomen om te snuffelen tussen de diverse kramen vol schatten en curiosa. Dit gaat van start om zeven uur s’ ochtends tot een uur waar meer dan tweehonderdvijftig standhouders zich verzamelen om maandelijks hun diverse assortiment aan te bieden aan het publiek. 

Door het diverse aanbod, is het zeker de moeite waard om een kijkje te nemen.

Laat je meevoeren door de vrolijke sfeer

Aleida Oosterhof wordt opgehaald door AutoMaatje chauffeur Egbert Moes.
ANWB AutoMaatje Ooststellingwerf zoekt deelnemers en chauffeurs in dorpen Haule, Haulerwijk, Ravenswoud en Makkinga Verhalen uit de buurt 11 uur geleden
Afbeelding
Naar het mbo? Kijk het webinar 'Studiefinanciering: hoe werkt het?' Educatie 19 mei, 18:00
Afbeelding
Filmhuis Noordwolde draait 24 mei de film Killers of the Flower Moon van Scorsese Cultuur 19 mei, 15:00
Afbeelding
Nieuw Ontwikkelperspectief voor de Lelylijn: Op Weg naar 2050 Politiek 18 mei, 15:00
Afbeelding
Voorstelling Romijn Conen bij Revalidatie Friesland Algemeen 18 mei, 12:00
Afbeelding
Hoe zou het zijn dat het wel kan? Gezondheid 18 mei, 10:00
Afbeelding
Boeren overhandigen eerste spandoek aan de provincie Fryslân Agrarisch nieuws 18 mei, 08:00
Afbeelding
De leukste activiteiten tijdens Pinksteren in Friesland Recreatie & Ontspanning 17 mei, 20:00