Afbeelding

Recordaantal bedrijven staat op 27 maart stil bij veilig en gezond werken

Zakelijk nieuws

FRIESLAND - Op woensdag 27 maart staat de Bewust Veilig-dag op het programma. Tijdens dit jaarlijkse initiatief staat de gehele bouw-, installatie-, infra en onderhoudswereld één dag lang stil bij het belang van veilig en gezond werken. Dit jaar kent de Bewust Veilig-dag een recordaantal van bijna 850 deelnemende bedrijven. Dit alles onder het motto ‘Veiligheid versterkt als je samenwerkt’.

De Bewust Veilig-dag is een initiatief van brancheverenigingen Bouwend Nederland, Techniek Nederland, OnderhoudNL en Aannemersfederatie Nederland. Zij riepen deze dag in het leven om samen met de gehele keten veilig werken te stimuleren en het aantal werkongevallen terug te dringen. Dat het recordaantal aanmeldingen van vorig jaar – 695 bedrijven – opnieuw is overtroffen, toont aan dat steeds meer bedrijven hier ook actief mee bezig zijn. Het motto ‘Veiligheid versterkt als je samenwerkt’ slaat dus niet alleen op samenwerking op werklocaties, maar ook op betrokkenheid van iedereen binnen de keten.

Diverse activiteiten

Hoe bedrijven aandacht besteden aan veiligheid, bepalen ze helemaal zelf. Werkplekinspecties, fotowedstrijden, veiligheidsquizzen; de meest uiteenlopende initiatieven kwamen tijdens de vorige editie voorbij. Natuurlijk stelt de organisatie zelf ook hulpmiddelen en activiteiten beschikbaar. Zo kunnen bedrijven gratis deelnemen aan zes online toolboxsessies. Experts geven daarin tips en handvatten over de volgende veiligheidsonderwerpen:

Veilig werken op en langs de wegVeilige inzet van elektrisch materieelWerken op hoogteGevaarlijke stoffen die vrijkomen bij bewerkingenVeiligheidsgedrag: risico’s herkennen en besprekenFysieke belasting op de bouwplaats en op kantoor

Deze en andere onderwerpen komen ook aan bod in de Bewust Veilig-krant. Deze is eveneens voor iedereen gratis beschikbaar. In het Nederlands, maar ook in het Engels, Duits, Pools en Roemeens.

Aanmelden

Bedrijven kunnen zich nog steeds aanmelden voor de Bewust Veilig-dag 2024. Hiervoor hoeven zij geen lid te zijn van een van de organiserende brancheorganisaties. Aanmelden kan gratis en vrijblijvend via www.bewustveilig.com/aanmelden/.

Kunstwerk van Janny Zijlstra.
De kunstzinnige levensreis van Janny Zijlstra-Wijnalda Cultuur 4 minuten geleden
Afbeelding
Post-covid klachten aangezien voor ouderdomsklachten Zorg & Welzijn 2 uur geleden
Afbeelding
Friesland brengt opvallend veel schilders voort Cultuur 4 uur geleden
Beeld ter illustratie
Gemeente Weststellingwerf krijgt subsidie voor meer betaalbare huur- en koopwoningen Financieel 21 uur geleden
Afbeelding
Bijzondere monumenten in de regio Evenement gisteren
Tenzij er nog kou komt, mogen we veel wespen verwachten dit jaar.
Vooruitzicht wespenoverlast voorlopig niet gunstig Natuur 25 apr, 18:00
Afbeelding
Nynke Duijff winnaar Grut Frysk Diktee Verhalen uit de buurt 25 apr, 10:00
Afbeelding
Column Rijkele Dijkstra: Ons veilige gevoel Column 24 apr, 18:00