De Stellingwerfse Voetbalweek is een groot succes geworden.
De Stellingwerfse Voetbalweek is een groot succes geworden. Foto: René Wiegmink

Tweede editie van de Stellingwerfse Voetbalweek groot succes

Sport

WOLVEGA - Extreme omstandigheden weerhielden 173 kinderen en 40 begeleiders er niet van om van 18 t/m 22 juli een fantastische voetbalweek te vieren in Wolvega. De tweede editie van de Stellingwerfse Voetbalweek is een groot succes geworden. Vanuit maar liefst veertien verschillende plaatsen uit de Stellingwerven en omstreken kwamen meer dan honderd kinderen voor een gemeenschappelijke passie: voetbal. RondOm de Stellingwerven blikt terug op het evenement met één van de zeven organisatoren, Frank van der Werf. 

“Ik heb zelden in een week met zoveel weersomstandigheden rekening moeten houden. De hitte, maar ook flinke regen op donderdagmiddag. En woensdag was het juist heel benauwd”, blikt Frank terug. Op dinsdag 19 juli heeft de organisatie te maken met temperaturen richting de 40 graden, wat natuurlijk de nodige veiligheidsrisico’s met zich meebrengt. Frank is trots op hoe de organisatie het toch voor elkaar heeft gekregen om er een fantastische week van te maken. “We hebben iedere dag geschakeld in het programma, waardoor er toch zoveel mogelijk voetballende activiteiten door konden gaan. Daarnaast hebben we ook een hele hoop verkoelende activiteiten ingepast. Dat alles zo is verlopen, maakt me enorm trots op de kinderen, ouders en begeleiders die hieraan hebben bijgedragen.”

 ”Naast dat het gezond is, leer je er in sociaal opzicht ook enorm veel van.”

Een ervaring rijker

Niet alleen de organisatie is blij, ook de kinderen zijn een fantastische ervaring rijker. Het deelnemersveld van de Stellingwerfse Voetbalweek bestaat uit voetballers, maar ook kinderen die niet op voetbal zitten. “Dit jaar waren dat er maar liefst veertien. Daarvan heb ik vier ouders gesproken. Die zijn zo enthousiast, dat de kinderen nu bij een club in de buurt een proeftraining gaan meedraaien. Dat is echt waar wij het voor doen en dat geeft ons ook de bevestiging dat we op de goede weg zijn”, vertelt Frank trots. 

Groeien en motiveren

Zijn doel is om te groeien naar zo’n 200 deelnemers en om de kinderen meer naar buiten te krijgen. “We hebben tijdens corona al genoeg achter het beeldscherm gezeten. Bovendien is het ontzettend leerzaam voor de kinderen om met elkaar in contact te komen. Hoe mooi is het, dat voetbal daarin de verbindende factor kan zijn.”

Een leerzame week

Frank is zelf gymleraar in Wolvega en ziet die verbinding ontstaan op het voetbalveld. “Het is zo belangrijk voor kinderen om te sporten met elkaar. Naast dat het gezond is, leer je er in sociaal opzicht ook enorm veel van. Ze leren voor zichzelf opkomen en zich staande te houden in een groep. Daar heb je later alleen maar profijt van.”

Voetballende ontwikkeling

Naast het sociale aspect, verbeteren de kinderen ook gericht hun vaardigheden op het voetbalveld. Zo krijgen ze techniektraining, spelen ze partijvormen, nemen ze penalty’s, keeperstraining en ga zo maar door. 

Wil jij het graag een keer ervaren?
Neem dan een kijkje op de website:
www.stellingwerfsevoetbalweek.nl

De Stellingwerfse Voetbalweek is een groot succes geworden.
Afbeelding
Ekowax Cleaning Products en voetbal Zakelijk 29 minuten geleden
Afbeelding
Kom ook! Zaterdag 7 oktober: Vrijwilligersmarkt in Wolvega Evenement 20 uur geleden
Afbeelding
Onderzoek: In Leeuwarden en Achtkarspelen wonen meeste rokers van Friesland Zorg & Welzijn 22 uur geleden
Afbeelding
Haijma Dé Witgoed Specialist partner in gemeentelijke witgoedwissel subsidie van € 750,- Zakelijk gisteren
Afbeelding
Column Desirée van Dijk-Attema: Roger Whittaker en weer met beide benen op de grond Column 29 sep., 18:00
Afbeelding
'Post uit Berlijn', de oorlog door de ogen van een gedeporteerde student Historie 29 sep., 15:00
Afbeelding
Nieuwe #kalfbijkoe boer in Friesland Agrarisch nieuws 29 sep., 12:00
Afbeelding
Vijf tips om voedselverspilling tegen te gaan Algemeen 29 sep., 10:00