Afbeelding
Foto: Winkelhart Oosterwolde door Fototekst.

Mobiele Minibos Winkelhart Oosterwolde

Educatie

OOSTERWOLDE - Op 22 april, de dag van de aarde, openden kinderen van groep 4 van OBS de Toekan een ‘mobiel minibos’ in Oosterwolde. Dit deden ze samen met wethouder Jan van Weperen, op de kop van de Stationsstraat. Het minibos is een initiatief van Platform Winkelgebied Oosterwolde. Dit is een samenwerking tussen winkeliers, vastgoedeigenaren en gemeente Ooststellingwerf. Het thema ‘Groen en Groei’ staat centraal in het winkelhart van Oosterwolde. Oftewel een circulaire, duurzame en groene inrichting van het winkelhart. Dit draagt bij aan een optimale beleving.

Groen en groei: circulariteit en duurzaamheid

Het mobiele minibos bestaat uit 10 bomen in verplaatsbare bakken. Hierdoor zijn de bomen ook voor specifieke evenementen in te zetten. Ze geven sfeer en werken verkoelend. Naast het vergroenen van het winkelgebied wil het Platform Winkelgebied Oosterwolde hiermee ook de circulariteit en duurzaamheid vergroten. De bomen worden na verloop van tijd ergens anders in de gemeente herplant, waardoor de circulaire cyclus wordt herhaald.

Groen en groei samen ontwikkeld

Uit een klanttevredenheidsonderzoek onder bezoekers van Oosterwolde/Winkelhart en inwoners van Ooststellingwerf uit 2023 bleek ook de wens voor meer groen in het winkelgebied. De bomen zijn aangeschaft vanuit de Regiodeal van de Provincie Fryslân en een donatie van de Rabobank. Naast de financiering van dit mooie project, zijn er nog een aantal projecten ondersteund. Zoals de plaatsing van een fontein, i.s.m. de bewonerscommissie “Boon” en de Oenema Groep. Daarnaast zijn rode beuken (één bij de brug en twee bij de NH Kerk) in het winkelgebied van Oosterwolde het gehele jaar iedere avond aangelicht.

Groen en groei winkelhart

Gerke Jager, voorzitter van Platform Winkelgebied Oosterwolde benadrukt het belang van samenwerking tussen winkeliers, vastgoedeigenaren en gemeente om dit project mede mogelijk te maken. “Samen werken en samen bijdragen aan een krachtig en prachtig Oosterwolde is cruciaal. Ondernemers, vastgoedeigenaren en de gemeente hebben de handen ineengeslagen om van het winkelgebied Oosterwolde een plek te maken waar iedereen zich thuis voelt. Waar de leegstand is teruggedrongen van 20 naar 3 te huur staande panden als resultaat. Waar bezoekers langer verblijven én meer besteden,” vertelt Gerke Jager.

“Groen in het winkelhart van Oosterwolde biedt gewoon heel veel voordelen. Waaronder het bevorderen van levensvreugde, bescherming tegen hittestress, verbetering van de gezondheid en vermindering van milieuvervuiling. Daarnaast stimuleert groen sociale verbindingen, wordt het koopgedrag positief beïnvloed en draagt het bij aan economische groei. Hierdoor wordt de aantrekkelijkheid van het winkelhart Oosterwolde vergroot!”, vult Thomas Hof aan (voorzitter Vereniging van Vastgoedeigenaren Winkelgebied Oosterwolde). “Bovendien heeft lokale ondernemer Hoveniersbedrijf Roffel de bomen geplaatst, een mooie lokale samenwerking”.

Noot voor de redactie: Heeft u vragen over dit persbericht?

Neem dan contact op met Thomas Hof, voorzitter van de VVWO (Vereniging van Vastgoedeigenaren Winkelgebied Oosterwolde), tel.: 06-12338228

Beheer oevers langs Friese vaarwegen
Subsidieregelingen oeverbeheer geopend Financieel 2 mei, 15:00
Afbeelding
Bevrijdingsvuur naar Kazemattenmuseum Algemeen 2 mei, 08:00
Afbeelding
Onderzoek: houtworm en boktor zorgen voor meeste overlast in Friesland Natuur 1 mei, 18:00
Afbeelding
DODENHERDENKING KORNWERDERZAND KAZEMATTENMUSEUM Algemeen 1 mei, 08:00
Rijden onder invloed van cannabis gebeurt het vaakst bij mensen die al stevig blowen.
Veel cannabisgebruikers rijden onder invloed Gezondheid 30 apr, 18:00
Afbeelding
Uniek historisch dambord werpt nieuw licht op herkomst Fries damspel Cultuur 30 apr, 12:00
Afbeelding
PowerVrouwen terug van weg geweest Verhalen uit de buurt 30 apr, 08:00
Ouderen hebben bepaalde kwaliteiten waardoor ze zich vaak wel redden in het verkeer.
Help, mijn vader is niet meer veilig in het verkeer! Gezondheid 29 apr, 18:00