Tennisvereniging Leeuwarden hoopt dat oude tijden weer gaan herleven op het sportpark.
Tennisvereniging Leeuwarden hoopt dat oude tijden weer gaan herleven op het sportpark. Foto: Tennisvereniging Leeuwarden

LTV De Bontekoe en TV De Molen gaan gezamenlijk verder als Tennisvereniging Leeuwarden

Sport

“In februari zijn LTV De Bontekoe en TV De Molen officieel gefuseerd in Tennisvereniging Leeuwarden”, begint Gerard enthousiast. “Dat fusieproces was op zich al een gigantische opgave, maar we zijn er beide ontzettend blij mee. Heel simpel gezegd, hadden wij met LTV De Bontekoe een veel te groot park, voor veel te weinig leden. Bovendien is de accommodatie flink verouderd. Voor TV De Molen was de situatie aan het Kalverdijkje onhoudbaar. Met de komst van de Padel Fabriek voelde het voor de leden niet langer als een vereniging. Daarom hebben wij besloten om samen verder te gaan, als één vereniging.” 

Samen één voelen

Met de fusie is een prachtige vereniging ontstaan van zo’n 500 leden die gebruik zullen maken van de accommodatie aan de Magere Weide 2. Die accommodatie wordt inmiddels volop aangepakt. “De focus ligt er nu echt op om te zorgen dat het echt een vereniging wordt en dat we ons samen één voelen”, licht Gerard toe. “Dat lijkt misschien niet heel ingewikkeld, maar je hebt toch te maken met leden die jarenlang lid zijn geweest van een vereniging met een eigen identiteit. Deze twee proberen we nu zo goed mogelijk samen te brengen.” 


V.l.n.r. Rob Koning, Fenna de Graaf, Lisette Moonen en Gerard Jaszczuk van Tennisvereniging Leeuwarden.

Accommodatie opfrissen

Daar hoort natuurlijk een nieuwe huisstijl en logo bij, maar ook een kantine waar mensen zich thuis voelen. Op het moment van interviewen, zijn vrijwilligers (toevallig ex-leden van TV De Molen) bezig met het opknappen van de wanden. Ze roepen: “We zijn ex Molen-lid en helemaal blij. We staan hier samen wat klusjes te doen en we krijgen weer helemaal het verenigingsgevoel. Het voelt fijn om weer wat op te bouwen.” Gerard lacht en zegt: “Dit is wat we willen, écht een vereniging zijn. We hebben laatst onze bestuurskamer helemaal opgeknapt en we zijn nu bezig met het opnieuw aankleden en inrichten van de kantine. We willen dat onze leden zich echt thuis voelen, zodat het ook uitnodigt om na de tijd gezellig nog even een biertje te doen of voor het tennissen nog even een bakje koffie. We hebben binnenkort ook een klusdag staan, waar maar liefst 20 vrijwilligers zich voor op hebben gegeven om te helpen. Op die dag gaan we met z’n allen de accommodatie aanpakken. Het is heel mooi om die saamhorigheid nu al terug te zien.” 

Het park gaat weer leven

De accommodatie bestaat uit negen buitenbanen (waarvan zeven verlicht) en vier binnenbanen. Dat is ruim voldoende voor het aantal leden van de kersverse vereniging. Gerard verwacht dat het park weer meer dan ooit zal gaan leven. “We hebben op zaterdag maar liefst 20 competitieteams. Om een beeld te schetsen; vorig jaar waren dat er maar 8. Bij thuiswedstrijden is het park dus helemaal vol. Dat is voor de beleving natuurlijk fantastisch.” Tennis van alle niveaus zal te bewonderen zijn aan de Magere Weide 2, waaronder het allerhoogste niveau van Nederland op de zaterdag. “Ons eerste competitieteam is vorig jaar namelijk gepromoveerd van de hoofdklasse naar de topklasse, waardoor zij uit zullen komen op het hoogste niveau. Ze zullen het lastig krijgen, maar dat is natuurlijk geweldig om zien. In april zullen de eerste wedstrijden zijn, kom vooral eens kijken!” 

Training voor alle leeftijden

Ben je dus nieuwsgierig, kom dan vooral eens de sfeer proeven op het sportpark van Tennisvereniging Leeuwarden. De vereniging heeft onder andere een samenwerking met Tennis & Padel School Jetse Jongsma, waarbij je voor een klein tarief al kennis kunt maken met de sport (Maak Kennis Met Tennis). Je kunt je hiervoor inschrijven via: www.tennisjj.nl/inschrijven-tennis.. “Het is voor alle leeftijden en het is mogelijk om alleen te lessen, als duo of in groepslessen. Kijk voor de mogelijkheden even op de site van Jetse.” 

Laagdrempelig lidmaatschap

Mocht je enthousiast geworden zijn, dan kun je lid worden van de vereniging. Ga naar: www.tvleeuwarden.nl voor meer informatie. Voor de jeugd is een lidmaatschap recentelijk nog laagdrempeliger gemaakt. Dat was volgens Gerard erg belangrijk: “Want je wilt de drempel voor een lidmaatschap zo laag mogelijk maken en jongeren enthousiast maken voor de sport. Vroeger was het zo dat je betaalde om lid te worden en apart nog eens een tarief betaalde voor verenigingsactiviteiten. Deze hebben we nu bij het lidmaatschap gevoegd om echt dat verenigingsgevoel te kweken.”

Kom langs op de Open Dag!

Op zaterdag 30 maart kun je tijdens de Open Dag laagdrempelig al eens kennis maken met Tennisvereniging Leeuwarden. Van 11:00 tot 14:00 uur zijn er allerlei leuke activiteiten. Bovendien komt de wethouder langs voor een officiële openingshandeling. Kom je gezellig langs?

Tennisvereniging Leeuwarden
Magere Weide 2
8915AR Leeuwarden
Tel: 058 - 213 88 32

www.tvleeuwarden.nl

Leeuwarden
Brandweer ingezet voor vergeten pan op vuur in Leeuwarden Algemeen 3 uur geleden
Afbeelding
De voorstelling Droomvogels is op 29, 30, 31 mei en 1 juni te zien in Podium Explore in Leeuwarden. Cultuur 11 uur geleden
Afbeelding
Naar het mbo? Kijk het webinar 'Studiefinanciering: hoe werkt het?' Educatie 19 mei, 18:00
Afbeelding
Ontdek de nieuwste singer-songwriters van Friesland op 31 mei in Leeuwarden Cultuur 19 mei, 15:00
Afbeelding
Nieuw Ontwikkelperspectief voor de Lelylijn: Op Weg naar 2050 Politiek 18 mei, 15:00
Koningin Maxima
Koningin Máxima in gesprek met GreenInclusive over Friese natuurlijke waardeketen ' Algemeen 18 mei, 15:00
Afbeelding
Voorstelling Romijn Conen bij Revalidatie Friesland Algemeen 18 mei, 12:00
Afbeelding
Boeren overhandigen eerste spandoek aan de provincie Fryslân Agrarisch nieuws 18 mei, 08:00

Column