Afbeelding
Foto: eigen beeld

Dana uit Zwaagwesteinde organiseert padel- en tennistoernooi voor zieke schoonmoeder Lilian

Samenleving

LEEUWARDEN - De 22-jarige Dana Philippo uit Zwaagwesteinde organiseert in samenwerking met de Padel & Tennis Fabriek Leeuwarden een heel bijzonder padel- en tennistoernooi. Op vrijdag 23 februari kunnen de deelnemers namelijk een balletje slaan volledig ten behoeve van Lilian, de zieke schoonmoeder van Dana. Dana en Anne-Fleur, de dochter van Lilian, leggen uit hoeveel dit voor haar kan betekenen.

Lilian lijdt al een geruime tijd aan Myalgische Encefalomyelitis (M.E.). Na een aantal onverwachte operaties onder narcose, is zij door deze ziekte getroffen. Door M.E. ligt Lilian 22 uur per dag in bed en is ze niet of nauwelijks in staat om minimale dagelijkse taken uit te voeren (zoals ontbijten of douchen). Gelukkig is er hoop, want in Australië bestaat een behandeling die M.E voor een groot deel kan genezen. Daar is echter veel geld voor nodig; de totale kosten zijn begroot op maar liefst 46.000,- euro en geheel voor eigen rekening. Daarom zijn Lilian haar dochters Jasmijn en Anne-Fleur een crowdfunding actie gestart via GoFundMe. Sindsdien ontstaan er overal in het land hartverwarmende acties voor Lilian en is er al meer dan 33.000,- euro opgehaald. 


Ontstaan van het initiatief

Ook Dana wil haar schoonmoeder graag helpen en hoopt dan ook op zoveel mogelijk inschrijvingen. “Omdat ik zelf ook regelmatig bij de Padel & Tennis Fabriek te vinden ben, heb ik eigenaar Yoeri benaderd met mijn verhaal. Toen hij mijn verhaal hoorde, ontstond direct het idee om samen een padeltoernooi te organiseren. Ik ben ontzettend dankbaar en vind het geweldig om te zien hoe Yoeri daarin meedenkt. Het is denk ik ook een heel mooi concept, want als iemand wat verder van je af staat, kun je op deze manier ook iets teruggeven aan de mensen. Hoe bijzonder is het om gezellig een balletje te slaan met elkaar en daarbij ook nog iemand in nood te helpen”, stelt Dana hoopvol. 

Een padel- en tennistoernooi

De volledige opbrengst van het padel- en tennistoernooi op vrijdag 23 februari gaat dus naar de behandeling van Lilian. De inschrijving voor het padeltoernooi bedraagt in totaal 30,- euro per duo, waarmee je anderhalf uur kan strijden om uiteindelijk de plek op baan 1 te bemachtigen. Je speelt in totaal acht wedstrijdjes van 10 minuten. Win je? Dan ga je samen met je partner een baan omhoog. Verlies je? Dan schuif je een baan naar beneden. De inschrijving is inclusief materialen en een drankje achteraf. Bovendien krijgen de winnaars 1 keer een gratis baanhuur tegoed. Voor het tennistoernooi bedragen de kosten 12,50,- euro per persoon. Onder leiding van een trainer van Racketlife neemt één koppel het op tegen meerdere koppels aan de andere kant van het veld. De bedoeling is om drie punten achter elkaar te winnen. Doe je dat? Dan ga je naar de winnaarskant. Dat heet het ‘Turbo Dubbel’ toernooi. Het woordje turbo zegt het al, behoorlijk dynamisch en snel. Het is echter voor alle niveaus prima te doen! Scan snel één van de QR-codes aan het eind van het artikel om je op te geven voor één van de toernooien. Beide toernooien starten om 19:30 uur.

Dankbaarheid

Dochter Anne-Fleur reageert eveneens enthousiast op het initiatief. “Ik vind het zo mooi om te zien wat voor initiatieven er ontstaan. Mijn moeder stond altijd bekend als een energieke, enthousiaste, sociale en sportieve vrouw. Je kunt je dus niet voorstellen hoeveel dit voor ons betekent”, zegt ze. “Mijn moeder kan op het moment amper het huis uit en als ze dat wel doet, dan krijgt ze een enorme terugval waarvan ze dagen tot weken moet herstellen. Haar immuunsysteem is helemaal ontregeld. Met de zware behandelingen in Australië hopen we haar het leven weer terug te kunnen geven.”

De behandeling

Lilian zal een vooruitstrevende behandeling ondergaan die sinds ruim 25 jaar wordt toegepast door het Neurophysics Therapy Institute in Australië. “Hier zijn al vele ME-patiënten uit Nederland heen gegaan en die hebben inmiddels hun gezondheid en leven voor het grootste deel terug gekregen. Onze moeder heeft veel contact met lotgenoten over de wereld en ook uit Nederland. Toen wij van deze succesverhalen hoogte kregen, zijn wij ons hierin gaan verdiepen en hebben wij gesproken met de oprichter Ken Ware. De behandeling van zes weken in Australië (met een lang dagelijkse natraject in Nederland), zorgt ervoor dat het immuunsysteem weer juist gaat werken en het heft de ontregeling van het zenuwstelsel op. Het neurologische systeem wordt als het ware gereset. Wij, Ken Ware en zijn team zijn ervan overtuigd dat deze behandeling onze moeders gezondheid terug gaat brengen. Na een lange wachtlijst is ze in april 2024 eindelijk aan de beurt! Onze droom kan werkelijkheid worden en daar hebben we jouw hulp hard voor nodig!”

Meedoen met het padel of tennistoernooi? Of wil je graag een donatie doen? Volg één van onderstaande links! 

Padeltoernooi: klik hier.
Tennistoernooi: klik hier.
GoFundMe donatie: klik hier. 

Wethouder Hein Kuiken, Sipke Jan Bousema en Gedeputeerde Sijbe Knol
Europaparty: groot feest in Leeuwarden ter ere van Joost Klein Cultuur 7 uur geleden
Afbeelding
Boersma Witgoed breidt uit richting Leeuwarden Zakelijk nieuws 10 uur geleden
Afbeelding
Gloednieuwe keuken- en badkamer opstellingen van Sani- en Keukensale Zakelijk nieuws 13 uur geleden
Afbeelding
Burgemeester Buma sluit woning in Leeuwarden vanwege overtreding Opiumwet 112-Nieuws 17 uur geleden
Afbeelding
Kijktip - FryslânDOK: Sterrennacht, over de waarde van de sterrenhemel Cultuur 7 mei, 18:00
HT Roeirace
Kijktip: De HT Roeirace live te volgen bij Omrop Fryslân Sport 7 mei, 15:33
Afbeelding
Twee mensen gewond bij brand in appartementencomplex in Leeuwarden 112-Nieuws 7 mei, 09:25
De spelers van SC Cambuur balen.
SC Cambuur verliest van Roda en maakt zich op voor bijzondere wedstrijd Sport 6 mei, 10:54