© Foto: Hoge Noorden / Jacob van Essen. Europaparty Oldehoofsterkerkhof Gedeputeerde Sijbe Knol en Wethouder Hein Kuiken
© Foto: Hoge Noorden / Jacob van Essen. Europaparty Oldehoofsterkerkhof Gedeputeerde Sijbe Knol en Wethouder Hein Kuiken

Brunzyn X Bokoedro, Gladde Paling en Kroegtijgers op het podium tijdens dé Europaparty op 11 mei in Leeuwarden

Evenement

LEEUWARDEN - Op zaterdag 11 mei komen duizenden Joost- én songfestivalfans in Leeuwarden samen om Joost Klein vanuit zijn heitelân naar de overwinning te juichen tijdens de finale van het Eurovisie Songfestival in. Hoe we dat gaan doen? In ieder geval met de hulp van drie grote acts: Brunzyn met Bokoedro, Gladde Paling en Kroegtijgers. Geen onbekenden van Joost én zeker niet vies van een feestje.

Een stampvolle Europaparty op het Oldehoofsterkerkhof, een droomavond die binnen mum van tijd werkelijkheid werd dankzij Gemeente Leeuwarden, Provinsje Fryslân, poppodium Neushoorn en presentator en merkregisseur Sipke Jan Bousema. “We zijn trots op Joost. Zijn droom raakte en inspireerde ons, waardoor wij ook zijn gaan dromen. Dit wordt een feest zoals Joost het zou kunnen geven!” Aldus Serge Hollander. Een mega live viewing party en één groot Joost-feest. “Maar wy dogge dit net allinne foar Joost, ek foar de Fryske jongerein”, zegt deputearre Sijbe Knol. En daar sluit het programma naadloos op aan. Wethouder Hein Kuiken: “We bouwen de huiskamer van Friesland op. Voor Joost-fans, Eurovisie-fans en alles daartussenin en erbuiten. Een groot feest voor iedereen. Gratis toegankelijk.”

Brunzyn X Bokoedro

Brunzyn is op z’n zachtst gezegd een goede bekende van Joost Klein. Hij is op verschillende nummers van Joost te horen en vice-president van Albino Sports, het label van Joost. Van geschiedenisleraar in opleiding tot veelbesproken rapper die relativerende teksten en blazende beats neer weet te zetten. Hij bestijgt het podium samen met Bokoedro, de eigenzinnige rapper die verslaafd werd geboren maar een rasechte visionair bleek en al snel uitgroeide tot cultheld. De Schiedammer met Ghanese roots dropte op zijn 17e underground-hit Dure Ta$$, waarna hij naam maakte via Soundcloud, diverse EP’s en mixtape  Greatest Hits of 2035. Energieke moshpits gegarandeerd!

Gladde Paling

Zeg je moshpit, zeg je Gladde Paling. De producer heeft in een korte tijd de techno- en drum-‘n-bass-scene van Nederland veroverd. Wat begon als een grap met wat samples uit oude computerspellen, internet memes en nostalgische liedjes, groeide in mum van tijd uit naar samenwerkingen met artiesten als Vieze Asbak en een groot (inter)nationaal succes. Gladde Paling neemt zijn MC Parsa mee. Een ultieme warming up en gegarandeerde vissa!

Kroegtijgers

Na 10 jaar draaien in zowel lokale clubs als op gigantische evenementen, zijn de Kroegtijgers een begrip in (Noord) Nederland. Hun aanstekelijke energie en eclectische mix van klassieke en moderne hits hebben van hen een publiekslieveling gemaakt waarbij steevast onvermoeid gedanst, gezongen en gesprongen wordt.

Dé Europaparty van Nederland

De finale van het Eurovisie Songfestival wordt op een megascherm live uitgezonden op het Oldehoofsterkerkhof in Leeuwarden. De organisatie van het evenement verwacht zo’n 8.000 bezoekers. Het feest start om 19:00 uur, waar verschillende artiesten het publiek opwarmen om Joost Klein zo luid mogelijk naar de overwinning te juichen. Om 21:00 uur start de uitzending van het Eurovisie Songfestival, waar gedurende de avond de nodige acts de revue passeren. De verwachting is dat de puntentelling rond middernacht begint. Overwinning of niet, we sluiten het Eurovisie Songfestival van 2024 af met een knaller. De volledige line-up, presentatie en het tijdschema verschijnt binnenkort op visitleeuwarden.nl/europaparty.

Beheer oevers langs Friese vaarwegen
Subsidieregelingen oeverbeheer geopend Financieel 2 mei, 15:00
Afbeelding
Bevrijdingsvuur naar Kazemattenmuseum Algemeen 2 mei, 08:00
Afbeelding
Onderzoek: houtworm en boktor zorgen voor meeste overlast in Friesland Natuur 1 mei, 18:00
Afbeelding
DODENHERDENKING KORNWERDERZAND KAZEMATTENMUSEUM Algemeen 1 mei, 08:00
Rijden onder invloed van cannabis gebeurt het vaakst bij mensen die al stevig blowen.
Veel cannabisgebruikers rijden onder invloed Gezondheid 30 apr, 18:00
Afbeelding
Uniek historisch dambord werpt nieuw licht op herkomst Fries damspel Cultuur 30 apr, 12:00
Afbeelding
Friese kunstenaars Wopke van der Heide en Marijke Buurlage exposeren in de Nieuwe Smederij Cultuur 30 apr, 10:00
Afbeelding
Friesland Pop presenteert: Mini Hiphop Conferentie met het thema "Ladies First" Cultuur 30 apr, 08:00