Afbeelding
Foto: Rob Dijkstra

Treinen en bussen ook in Fryslân 3 minuten stil

Algemeen

FRIESLAND - Op zaterdag 20 april om 22.30 uur zet Arriva de bussen en treinen in Fryslân stil. Zij steunen hiermee de actie om aandacht te vragen voor meer veiligheid en minder agressie en geweld in het ov. Door heel het land leggen vervoersmaatschappijen treinen, bussen, trams en metro’s stil. 

Iedereen moet zich veilig voelen in het openbaar vervoer. Dat vindt Arriva ook. Zij ondersteunen daarom het initiatief gestart door NS. Het gesprek over veiligheid is al langer gaande. Het is tijd voor concrete stappen. Daarvoor zijn al talloze plannen gemaakt, deze zijn ook bekend bij het ministerie van I&W en J&V.

“Wij vinden veiligheid in het ov top prioriteit, voor onze collega’s en de reizigers. Daarom steunen wij de actie en zetten we ook onze treinen en bussen 3 minuten stil. Deze actie voor meer bewustwording is natuurlijk niet genoeg maar helpt wel’’, aldus Milfred Hart, regiodirecteur van Arriva Noord-Nederland. Gedeputeerde Matthijs de Vries van provincie Fryslân sluit zich hierbij aan. “Geweld yn it iepenbier ferfier is wat wy absolút net akseptearje kinne. Wy fine it wichtich dat sawol reizgers as meiwurkers harren feilich fiele yn it Fryske iepenbier ferfier.”

Leeuwarden
Brandweer ingezet voor vergeten pan op vuur in Leeuwarden Algemeen 3 uur geleden
Afbeelding
De voorstelling Droomvogels is op 29, 30, 31 mei en 1 juni te zien in Podium Explore in Leeuwarden. Cultuur 11 uur geleden
Afbeelding
Naar het mbo? Kijk het webinar 'Studiefinanciering: hoe werkt het?' Educatie 19 mei, 18:00
Afbeelding
Ontdek de nieuwste singer-songwriters van Friesland op 31 mei in Leeuwarden Cultuur 19 mei, 15:00
Afbeelding
Nieuw Ontwikkelperspectief voor de Lelylijn: Op Weg naar 2050 Politiek 18 mei, 15:00
Koningin Maxima
Koningin Máxima in gesprek met GreenInclusive over Friese natuurlijke waardeketen ' Algemeen 18 mei, 15:00
Afbeelding
Voorstelling Romijn Conen bij Revalidatie Friesland Algemeen 18 mei, 12:00
Afbeelding
Boeren overhandigen eerste spandoek aan de provincie Fryslân Agrarisch nieuws 18 mei, 08:00