Afbeelding

Wat is er te doen tijdens Koningsdag 2024 in Leeuwarden?

Cultuur

LEEUWARDEN - Op zaterdag 27 april vieren we de verjaardag van onze koning. Ook in Leeuwarden is er op deze dag meer dan genoeg te beleven. Trek de oranje kleren dus maar uit de kast en maak je op voor een dag vol muziek en gezelligheid.  

Brak op het Plein  

Begin al vroeg met het vieren van Koningsdag bij Brak op het Plein. Deze speciale nacht wordt gevierd op het Wilhelminaplein  van 19:00 tot 00:00. Met te gekke muziek belooft het een groots feest te worden. 

Vrijmarkt  

De grootste vrijmarkt van Friesland, vind je in de binnenstad van Leeuwarden. Je kunt tijdens Koningsdag lekker struinen langs alle kraampjes met tweedehands kleding, servies, speelgoed en veel meer. Wie weet zit er iets moois tussen voor op de boekenplank. 

Tussen de Nieuwesteeg en de Waag is bovendien een braderie te vinden met allerlei nieuwe spulletjes.  

Kingsday festival

Het Kingsday Festival is terug. Deze editie heeft wel 3 area’s waar je los kan gaan.  
In de Prinsentuin word je verwelkomd met techno- en housemuziek, waardoor je gegarandeerd niet stil zult blijven zitten.. Het feest begint om 14:00 uur en gaat door tot 00:00 uur. Krijg je tijdens het dansen trek? Dan is er ook nog een foodcourt waar je terecht kunt.  

Ook rondom het historische plein bij de Oldehove in Leeuwarden wordt er gefeest. Ervaar een line-up bestaande uit talentvolle DJ’s uit Leeuwarden en omstreken, die de stad laten bruisen met hun muzikale energie. Van bekende hits tot verrassende beats, deze DJ’s laten je dansen tot de zon ondergaat. En alsof dat nog niet genoeg is, wordt de dag afgesloten met een spectaculaire finale met een Leeuwarder twist. 

Tot slot maken de Markies en de Eenhoorn er ieder jaar een geweldig feest van op het Mata Hari plein. Bij dit buitenfeest zijn meerdere artiesten aanwezig, waaronder: Steff Da Campo, Funkybuster en Richy. Het is bijna vanzelfsprekend dat je hier een geslaagde avond zal beleven! 

Leeuwarder Muziekplein

Dit jaar wordt het Wilhelminaplein voor maar liefst de vijftiende keer omgetoverd tot het Leeuwarder Muziekplein. Met shows van onder andere André Kooistra, Tina Mastenbroek en Marco de Vries staat het plein vast en zeker op zijn kop. Het feest begint om 12:00 uur ‘s middags en gaat door tot ‘s nachts 00:00 uur. De entree is gratis, dus wat houdt je tegen?  

Koningsnacht Jirnsum

Op vrijdag 26 april belooft het een onvergetelijke Koningsnacht te worden met liveoptredens van Yme en The Farmbreakers en DJ Lars. Om 22:00 uur gaan de deuren open en is het tijd om een feestje te bouwen. De tickets zijn gratis, maar er is wel een beperkt aantal. Wees er dus snel bij, want dit wil je niet missen!

Oranje Oldehove  

Beleef een onvergetelijke Koningsnacht op het historische plein rondom de Oldehove in Leeuwarden! Op 26 april geniet je van een avond vol muzikale hoogtepunten, met een grootschalige pianoshow en de beste ABBA-tributeband. 

Wees ook hier snel bij, want de beschikbaarheid is beperkt. Maak van Koningsnacht 2024 een onvergetelijke ervaring op het sfeervolle plein bij de Oldehove. 

De spelers van SC Cambuur balen.
SC Cambuur verliest van Roda en maakt zich op voor bijzondere wedstrijd Sport 18 uur geleden
Beheer oevers langs Friese vaarwegen
Subsidieregelingen oeverbeheer geopend Financieel 2 mei, 15:00
Afbeelding
Bevrijdingsvuur naar Kazemattenmuseum Algemeen 2 mei, 08:00
Afbeelding
Onderzoek: houtworm en boktor zorgen voor meeste overlast in Friesland Natuur 1 mei, 18:00
Afbeelding
DODENHERDENKING KORNWERDERZAND KAZEMATTENMUSEUM Algemeen 1 mei, 08:00
Rijden onder invloed van cannabis gebeurt het vaakst bij mensen die al stevig blowen.
Veel cannabisgebruikers rijden onder invloed Gezondheid 30 apr, 18:00
Afbeelding
Uniek historisch dambord werpt nieuw licht op herkomst Fries damspel Cultuur 30 apr, 12:00
Afbeelding
Friese kunstenaars Wopke van der Heide en Marijke Buurlage exposeren in de Nieuwe Smederij Cultuur 30 apr, 10:00