Afbeelding
Foto: Rob Dijkstra

Column Rijkele Dijkstra: Polarisatie

Column

Ach, er wordt veel over gesproken en de overheid heeft al een mooie campagne opgestart om het tegen te gaan. Toch denk ik dat de polarisatie zoals die nu wordt benoemd er eigenlijk altijd wel is geweest. Het probleem zit meer in de onvrede over hoe zaken worden opgepakt. Alles is voor een groot gedeelte terug te voeren op ons politiek systeem.

Niet voor niets is het vertrouwen in onze politiek tot het diepste dieptepunt gezakt. Zie naar onze volksvertegenwoordigers. Bijna 20 partijen en bij het minste geringste komt er weer eentje bij. In de kamers staat iedereen lijnrecht tegen over elkaar en moeten, om het landje een beetje bestuurbaar te houden, er veel compromissen gesloten worden. Compromissen waarbij een minderheid gaat bepalen waar een meerderheid (van de bevolking) zich helemaal niet bij thuis voelt. Waar de minderheid altijd al aan het protesteren is geweest, krijgen we nu eindelijk wat tegengas van de meerderheid. Is dit dan polarisatie?

Volgens mij is het gewoon een teken dat veel mensen in Nederland, de meerderheid, zich niet meer gehoord voelt. Zolang onze vertegenwoordigers in Den Haag dit niet onder ogen zien zal de zogenoemde polarisatie alleen maar toenemen. Er is maar één oplossing. Er moet weer geluisterd worden naar de burgers. Beleid moet een afspiegeling zijn van wat de meerderheid wil of hoe de meerderheid er over denkt. Maak de spelregels helder en maak de minderheid ook duidelijk dat we in een democratie leven waarbij iedereen wordt gewaardeerd en gerespecteerd maar dat er soms besluiten zijn waar de minderheid zich in moet schikken. Als we de minderheid tegemoet kunnen komen en de meerderheid kan hier mee leven dan is dit mooi.

We leven in een mooi land waar niet ieder individu zijn gelijk moet kunnen halen ten koste van de gemeenschap. Respect!

Afbeelding
Column Rijkele Dijkstra: Ons veilige gevoel Column 7 uur geleden
Beeld ter illustratie
Meer natuur in polder Siderius bij Earnewâld Natuur 10 uur geleden
Afbeelding
Column Melissa: Uit de kast komen is niet alleen bevrijdend voor jezelf, maar ook voor anderen Column 13 uur geleden
Afbeelding
Burgemeester sluit woning Amelandsdwinger vanwege grote drugsvondst 112-Nieuws 15 uur geleden
Afbeelding
Column Desirée van Dijk-Attema: Uitstellen Column 23 apr, 18:00
Denise Campbell (links) en Laura Smeets (rechts)
Keramiekmuseum Princessehof lanceert nieuwe podcastserie genaamd 'Porseleincast' Algemeen 23 apr, 16:00
Afbeelding
Hondje Binky in de bemiddeling Stichting SOS voor huisdieren Friesland Algemeen 23 apr, 14:00
© Foto: Hoge Noorden / Jacob van Essen. Europaparty Oldehoofsterkerkhof Gedeputeerde Sijbe Knol en Wethouder Hein Kuiken
Brunzyn X Bokoedro, Gladde Paling en Kroegtijgers op het podium tijdens dé Europaparty op 11 mei in Leeuwarden Evenement 23 apr, 12:46