Rijkele Dijkstra van Dijkstra Assurantiën in zijn kantoor in Leeuwarden.
Rijkele Dijkstra van Dijkstra Assurantiën in zijn kantoor in Leeuwarden. Foto: Rob Dijkstra

Column Rijkele Dijkstra: CO2 Waanzin

Column

Ik mag dan op vakantie zijn in Azië, maar natuurlijk volg ik dagelijks het nieuws in Nederland. De afgelopen week heb ik mij vooral geërgerd aan de belachelijke CO2 reductie waar we in ons mooie land mee bezig zijn. Onze ambtenaren hebben het mooi geregeld voor ons. Waar buiten Vlaanderen geen enkel land last heeft van CO2 reductie bij natuurgebieden, hebben wij dat wel! Omdat de ambtenaren elk struikje als natuur hebben bestempeld. Deze groene mannetjes hebben geen flauw benul van wat ze hebben aangericht. Zo dom!

Nederland is op het gebied van agrarische ontwikkeling het nummer één land van de wereld. We doen het op alle gebieden beter dan de collega’s elders. Mede omdat de regeltjes al super streng waren in Nederland. Nu gaan alle milieumannetjes en vrouwtjes juichen omdat we de helft van onze boeren moeten wegsaneren. Deze gasten weten echt niet waar ze mee bezig zijn. Hebben ze het idee dat we dan ook minder gaan eten? De wereld bevolking afneemt? De rest van de wereld het veel beter doet dan NL? Volgens mij moeten ze wat “gezonder” eten om hun hersens beter te laten werken.

Door de verplaatsing van de voedselproductie naar andere landen zal de uitstoot schrikbarend toenemen. Eigenlijk moeten we onze agrarische sector gewoon uitbreiden. Wij doen het beter en daardoor zal de uitstoot wereldwijd afnemen. Dus het IJsselmeer, op wat recreatieplassen na, gaan droogleggen en uitbreiden! 

Ook ik ben voor een beter milieu en een groene toekomst. Dit betekent dat ik juist onze agrarische tak wil uitbreiden en de rest van de wereld wil leren hoe het moet. Dan gaan we er met z’n allen op vooruit. Als ik al een lidmaatschap had van een milieubeweging zoals Greenpeace, dan had ik het lidmaatschap vandaag opgezegd. Op naar een werkelijke toekomst voor onze kinderen.

Afbeelding
Duidelijkheid over beheer oevers langs Friese vaarwegen Natuur 2 uur geleden
Het afkoppelen van de regenpijp.
Week van de Groene Tuin helpt Friezen op weg om tuin te vergroenen Natuur 4 uur geleden
Markus Passion – Da Capo Leeuwarden
Kijktip: Markus Passion te sjen by Omrop Fryslân Cultuur 7 uur geleden
Afbeelding
Update: Gaslekkage ontstaan tijdens werkzaamheden in Leeuwarden 112-Nieuws 8 uur geleden
Kom jij langs bij de grote showroom uitverkoop van Bakker Postma in Leeuwarden?
Grote showroom uitverkoop bij Bakker Postma in Leeuwarden Zakelijk nieuws 10 uur geleden
Afbeelding
Succesvol jubileumspel in Leeuwarderbos voor 95-jarig bestaan Scoutinggroep Burmania Sport 12 uur geleden
Afbeelding
Leeuwarden doet voor de derde keer mee aan het NK Tegelwippen Algemeen 14 uur geleden
Afbeelding
Campagne Doortrappen feestelijk van start Gezondheid 27 mrt, 20:00