sc Heerenveen verliest wel, maar is zeker niet kansloos tegen PSV

HEERENVEEN - sc Heerenveen is in vorm; na enkele overwinningen op rij, volgde tegen koploper PSV een nederlaag met perspectief. In het Philips Stadion stond er na 90 minuten een 2-0 eindstand op het scorebord, maar Heerenveen liet zich enkele malen gevaarlijk zien voor het doel van de Eindhovenaren. Lees hieronder nog eens het wedstrijdverslag.

Dat Heerenveen de weg omhoog gevonden heeft, liet de ploeg zien in Eindhoven. Bij vlagen was Heerenveen zeer gevaarlijk en in de elfde minuut had dat misschien wel een voorsprong op moeten leveren voor de ploeg van Kees van Wonderen. Na een vlijmscherpe counter, met een hoofdrol voor Ché Nunnely, werd Pelle van Amersfoort op zo’n zes meter van het doel in stelling gebracht. In plaats van de bal in de hoek te schuiven, vond hij een verdediger op zijn weg.

In de zestiende minuut was ook Sven van Beek dichtbij een treffer, nadat hij de bal bij een hoekschop voor zijn voeten kreeg. Hij schoot de bal maar rakelings langs de verkeerde kant van de paal.

Daarna toonde PSV zijn klasse. Ismael Saibari dribbelde vanaf het middenveld zo’n 4 man voorbij en schoot de bal maar rakelings langs het doel van Andries Noppert. Een fantastische actie van de jonge PSV-middenvelder.

Kon Noppert de poging van Saibari nog naast kijken, even later moest hij alsnog gestrekt op een poging van Johan Bakayoko. De Belg schoot prima in, maar de doelman had een geweldig antwoord op zijn poging.

In de 33e minuut had de keeper geen antwoord op de aanhoudende druk van PSV. Een afgemeten voorzet van Malik Tillman werd door -wie anders- dan Guus Til tegen de touwen geschoten (1-0).

Ook in de tweede helft was PSV iets beter dan Heerenveen. In de 78e minuut werd dat ook in de score uitgedrukt. Invaller Ricardo Pepi werd weggestuurd door oud-Heerenveen speler Joey Veerman en hij liet doelman Noppert kansloos met een schuiver (2-0).

Daarmee verloor PSV wel, maar gaat het met perspectief richting de volgende wedstrijden. Aanstaande zaterdag komt FC Volendam op bezoek in het Abe Lenstra Stadion.

Stevige dame Floor zoekt een nieuw baasje Verhalen uit de buurt 11 uur geleden
In deze Friese gemeente staan de meeste energiezuinige huizen Duurzaamheid 17 uur geleden
De wereld in boeken: ga op reis vanaf je bank Algemeen 21 uur geleden
Column Ed van Dijk: Nieuwe expo vormen Column 27 apr, 15:00
Kunstwerk van Janny Zijlstra.
De kunstzinnige levensreis van Janny Zijlstra-Wijnalda Cultuur 27 apr, 12:00
Post-covid klachten aangezien voor ouderdomsklachten Zorg & Welzijn 27 apr, 10:00
Friesland brengt opvallend veel schilders voort Cultuur 27 apr, 08:00
Beeld ter illustratie
Gemeente Weststellingwerf krijgt subsidie voor meer betaalbare huur- en koopwoningen Financieel 26 apr, 15:00