Afbeelding
Foto: Dijks Media / Henk Jan Dijks

sc Heerenveen bindt ook Almere City aan zegekar en boekt derde thuisoverwinning op rij

Sport

HEERENVEEN - sc Heerenveen won afgelopen vrijdag overtuigend met 3-0 van Almere City en boekte daarmee alweer de derde thuisoverwinning op rij. De ploeg van Kees van Wonderen is daarmee bezig aan een zeer knappe reeks. De Feansters bevinden zich na de overwinning op een zevende plek in de Eredivisie. Lees hieronder nog eens het wedstrijdverslag. 

sc Heerenveen trakteerde de toeschouwers op een prachtige pot voetbal in het Abe Lenstra Stadion. Al in de achtste minuut was er door de as van het veld een splijtende steekpass van Osame Sahraoui op de dieplopende Luuk Brouwers. De aanvallende middenvelder legde de bal op zijn beurt prima breed op de meegelopen Pelle van Amersfoort. De spits leek te scoren, maar in een uiterste poging wist Almere City-verdediger Soh de bal van de lijn te halen. 

Heerenveen bleef daarna doorgaan met het opzetten van mooie aanvallen, maar verslikte zich bijna toen Hansen ineens vrij aan mocht leggen. Doelman Noppert liet echter zien dat hij weer helemaal terug is, door de bal op fabelachtige wijze naast te tikken.

In de vijftiende minuut was het dan wel raak voor de Feansters. Wederom een prachtige pass door de as van het veld, ditmaal van Simon Olsson, bracht spits van Amersfoort in stelling. Nu faalde hij niet (1-0). 

In de 37e minuut leek van Amersfoort zijn tweede te maken na een afgemeten voorzet van Sahraoui, maar ook keeper Nordin Bakker liet zien dat hij weet hoe hij een bal moet keren. De kopstoot werd op prachtige wijze over getikt door de sluitpost. 

Enkele minuten daarna had hij geen antwoord, want de mee opgekomen Sven van Beek wist een prachtige aanval van Heerenveen simpel binnen te schuiven (2-0). 

In de 71e minuut besliste Heerenveen definitief de wedstrijd. Luuk Brouwers wist Pelle van Amersfoort wederom in stelling te brengen en hij schoot de bal fenomenaal in de kruising en zo werd de eindstand van 3-0 op het scorebord gezet. 

Afbeelding
Met dit nummer gaat Joost Klein ons land vertegenwoordigen bij het Eurovisie Songfestival Algemeen 7 uur geleden
Afbeelding
Siebe uit Heerenveen deelt zijn ervaringen met duurzaam wonen tijdens een thematour Wonen 10 uur geleden
Afbeelding
Geen paniek bij Delta Impuls na kleine uitnederlaag Sport 15 uur geleden
Afbeelding
FMF leidt Friezen op tot burgerexperts in natuurinclusieve energietransitie Duurzaamheid 2 mrt, 12:00
Afbeelding
Landelijke Opschoondag op 23 maart: in iedere Fries zit een Supporter van Schoon Natuur 1 mrt, 08:00
Afbeelding
Meer dan 30.000 vrijwilligers de straat op voor meer buitenspelen Samenleving 29 feb, 12:00
Afbeelding
Meer dan 500 Friese katten raakten vermist in 2023 Natuur 28 feb, 18:00
Afbeelding
9 van de 18 Friese gemeenten verhoogden toeristenbelasting Samenleving 27 feb, 12:00