De spelers van sc Heerenveen balen na de nederlaag.
De spelers van sc Heerenveen balen na de nederlaag. Foto: Dijks Media / Henk Jan Dijks

sc Heerenveen roemloos ten onder in eigen huis tegen Excelsior

Sport

HEERENVEEN - Dertig jaar Eredivisie voor sc Heerenveen; het moest een mooie dag worden afgelopen zaterdag in het Abe Lenstra Stadion. Maar wat een feest moest worden, werd uiteindelijk een deceptie. De ploeg van trainer Kees van Wonderen verloor met 0-3 roemloos in eigen huis. Lees hieronder nog eens het wedstrijdverslag.

De wedstrijd begint niet slecht voor de Feansters, want Simon Olsson lijkt Heerenveen in de negende minuut op voorsprong te schieten. In dezelfde aanval is echter hands geconstateerd bij Thom Haye, waardoor het doelpunt niet doorgaat.

Driouech bekroont een mooie actie

Daarna gaat het mis voor Heerenveen. Eerst krijgt Excelsior-spits Agrafiotis al een grote kans en daarna is het Driouech die een mooie actie naar binnen bekroont met een doelpunt.

Agrafiotis breidt de score uit

Net voor rust scoort Excelsior opnieuw. Nu weet Agrafiotis doelman Noppert wel te passeren en is de stand 0-2 in het voordeel van de Rotterdammers.

Parrott scoort op schitterende wijze 0-3

Vlak voor tijd doet ook Parrott nog een duit in het zakje, door een bal vanaf rand zestien op schitterende wijze in de kruising te krullen.

Heerenveen druipt af

Daarmee is de eindstand 0-3 in het voordeel van Excelsior en druipt Heerenveen voor eigen publiek af. Zaterdag speelt sc Heerenveen opnieuw, ditmaal een uitwedstrijd tegen FC Twente.

Beeld ter illustratie
Boeren en tuinders lanceren massale publieksactie Agrarisch nieuws 6 uur geleden
Afbeelding
Geniet ook dit jaar weer van muziek in de natuur tijdens Oranjewoud Festival Evenement 12 uur geleden
Tom Nijdam
Tom Nijdam zamelt geld in voor schaatscarrière Sport 14 uur geleden
Afbeelding
Column Désirée van Dijk-Attema: Nat en nog meer onzekerheid Column 13 mei, 18:00
Afbeelding
Laat je betoveren door de Kracht van Wandelen in het Bos van Oranjewoud Gezondheid 13 mei, 15:00
Vijvers verrijken de biodiversiteit.
Terra Flora zorgt voor meer biodiversiteit bij u in de tuin Wonen 13 mei, 10:00
Nordic Walking is een ontzettend goede sport voor mensen met de ziekte van Parkinson.
Stichting Parkinson in Beweging stopt Sport 12 mei, 12:00
Trianca en Charmain werken met veel plezier in de thuiszorg.
'Thuiszorg is veel meer dan steunkousen aantrekken, het is uitdagend werk' Algemeen 12 mei, 10:00