Afbeelding
Foto: Dijks Media / Henk Jan Dijks

sc Heerenveen speelt knap gelijk tegen PSV

Sport

HEERENVEEN - sc Heerenveen speelde het afgelopen weekend knap gelijk tegen PSV. Na een spectaculair duel, stond er maar liefst een 3-3 stand op het scorebord. Toch heerste er ook teleurstelling in het Philips Stadion, want Heerenveen kwam zelfs met 1-3 op voorsprong. Er zat dus zeker meer in voor de ploeg van Kees van Wonderen, die een prima partij voetbal op de mat legde. Lees hieronder nog eens de hoogtepunten terug. 

PSV wilde meteen de toon zetten in het eigen stadion, want na een kwartier stond er al een 1-0 voorsprong op het bord. Het was Ibrahim Sangare die een hoekschop binnen wist te werken met het hoofd. Daarmee zat de ploeg van Ruud van Nistelrooy op rozen.

Althans, zo leek het. In de 33e minuut was het Milan van Ewijk die een fout van Ramalho genadeloos afstrafte (1-1). Daarna zette Heerenveen door via wederom van Ewijk. Hij zette vlak voor rust na een knappe actie voor op Antoine Colassin, die met een fraai stiftje de doelman wist te passeren (1-2). Een fluitconcert van het thuispubliek was het gevolg. 

Ook na rust liet Heerenveen prima voetbal zien. Via wederom Colassin kwamen de Friezen zelfs op een 1-3 voorsprong, na een knappe actie vanaf links. 

Uit een hoekschop in de 79e minuut was het vervolgens de kopsterke PSV-spits Luuk de Jong die met een kopstoot weer wat terugdeed (2-3). Daarmee werd het weer spannend.

In de slotfase gaat het dan ook mis voor Heerenveen. Een ogenschijnlijk ongevaarlijke bal wordt door Bruma te laat weggewerkt, waardoor hij Xavi Simons binnen de beruchte 16-meterlijnen vloert. Simon wist wel raad met dit cadeautje en maakte er zodoende nog 3-3 van. Een knap gelijkspel, maar teleurstellend gezien de mogelijkheden die er lagen voor de ploeg van Kees van Wonderen. 

Afbeelding
Museumnacht in het Kazemattenmuseum Evenement 3 uur geleden
Afbeelding
sc Heerenveen roemloos ten onder in eigen huis tegen Excelsior Sport 8 uur geleden
Afbeelding
RondOm Vandaag komt weer met unieke Amateurvoetbalspecial! Sport 23 sep., 12:00
Afbeelding
27 verenigingen in Heerenveen vanaf zaterdag op pad met Grote Clubactie Sport 21 sep., 12:00
Afbeelding
Gerlof (40) uit Burgum zondagavond door Winston Gerschtanowitz verrast met 679.000 euro Algemeen 18 sep., 13:00
Afbeelding
Scholieren op Kornwerderzand voor berging Lancaster Algemeen 18 sep., 12:45
Afbeelding
sc Heerenveen verliest kansloos van Feyenoord Sport 18 sep., 12:15
Afbeelding
Beter een goede buur, dan... Algemeen 18 sep., 09:00