sc Heerenveen speelt knap gelijk tegen PSV

HEERENVEEN - sc Heerenveen speelde het afgelopen weekend knap gelijk tegen PSV. Na een spectaculair duel, stond er maar liefst een 3-3 stand op het scorebord. Toch heerste er ook teleurstelling in het Philips Stadion, want Heerenveen kwam zelfs met 1-3 op voorsprong. Er zat dus zeker meer in voor de ploeg van Kees van Wonderen, die een prima partij voetbal op de mat legde. Lees hieronder nog eens de hoogtepunten terug.

PSV wilde meteen de toon zetten in het eigen stadion, want na een kwartier stond er al een 1-0 voorsprong op het bord. Het was Ibrahim Sangare die een hoekschop binnen wist te werken met het hoofd. Daarmee zat de ploeg van Ruud van Nistelrooy op rozen.

Althans, zo leek het. In de 33e minuut was het Milan van Ewijk die een fout van Ramalho genadeloos afstrafte (1-1). Daarna zette Heerenveen door via wederom van Ewijk. Hij zette vlak voor rust na een knappe actie voor op Antoine Colassin, die met een fraai stiftje de doelman wist te passeren (1-2). Een fluitconcert van het thuispubliek was het gevolg.

Ook na rust liet Heerenveen prima voetbal zien. Via wederom Colassin kwamen de Friezen zelfs op een 1-3 voorsprong, na een knappe actie vanaf links.

Uit een hoekschop in de 79e minuut was het vervolgens de kopsterke PSV-spits Luuk de Jong die met een kopstoot weer wat terugdeed (2-3). Daarmee werd het weer spannend.

In de slotfase gaat het dan ook mis voor Heerenveen. Een ogenschijnlijk ongevaarlijke bal wordt door Bruma te laat weggewerkt, waardoor hij Xavi Simons binnen de beruchte 16-meterlijnen vloert. Simon wist wel raad met dit cadeautje en maakte er zodoende nog 3-3 van. Een knap gelijkspel, maar teleurstellend gezien de mogelijkheden die er lagen voor de ploeg van Kees van Wonderen.

Achter de doeken van Aerial Yoga Sport 2 uur geleden
Campagne Doortrappen feestelijk van start Gezondheid 14 uur geleden
FryslânDOK: Prins Dokkum Cultuur 16 uur geleden
Gerrit en Els willen nooit meer weg uit Heerenhage.
Op pad met camper, boot of motor, maar altijd komen Gerrit en Els weer thuis in Heerenhage Wonen 22 uur geleden
De Bibliotheek en Steunpunt de Barones bieden hulp bij belastingaangifte Verhalen uit de buurt gisteren
Van Dal mannenmode viert Waanzinnige Winkelweek Algemeen 27 mrt, 08:00
Groot onderzoek naar koopgedrag in Fryslân eind maart van start Politiek 26 mrt, 18:00
Charmante en grappige Jip op zoek naar een nieuw thuis Verhalen uit de buurt 26 mrt, 12:00