sc Heerenveen nestelt zich in middenmoot na belangrijke zege op Vitesse

HEERENVEEN - sc Heerenveen heeft zaterdagavond uitstekende zaken gedaan in de Eredivisie. De ploeg van Kees van Wonderen won de belangrijke wedstrijd bij Vitesse en nestelt zich daarmee in de middenmoot. In het GelreDome werd het 1-3 voor de Feansters, dankzij doelpunten van Pelle van Amersfoort, Anas Tahiri en Ion Nicolaescu. Lees hieronder nog het wedstrijdverslag.

Dat het geen gemakkelijke avond zou worden voor sc Heerenveen, bleek uit de furieuze start van Vitesse. Na drie minuten keken de Feansters al tegen een 1-0 achterstand aan. Het was Marco van Ginkel die de bal panklaar legde voor Million Manhoef. Laatstgenoemde twijfelde niet en schoot de bal strak in de linkerhoek.

Daarna zette Heerenveen de achtervolging in. In de 25e minuut levert dat direct de 1-1 op. Een prachtige voorzet van Ché Nunnely werd even zo mooi bekroond door Pelle van Amersfoort. Hij schoot de bal in de korte hoek snoeihard binnen.

Dat doelpunt gaf Heerenveen vertrouwen, want in de 42e minuut wist Simon Olsson bijna de 1-2 aan te tekenen. Een keurig teruggetrokken voorzet van Mats Köhlert leverde een prima doelpoging op van de Zweed, maar de keeper wist de bal te keren.

Ook na rust ging Heerenveen door met de aanvalsdrift. In de 69e minuut werd het daarbij in het zadel geholpen. Marco van Ginkel kreeg een rode kaart, nadat hij -zonder enige opzet- op de kuit van Oliver Braude belandde.

Kort daarna kreeg Vitesse nog een levensgrote kans via Melle Meulensteen, die de bal maar net langs het doel van doelman Andries Noppert schoof.

Diezelfde Meulensteen ging daarna in de fout, door Luuk Brouwers in de 76e minuut binnen de beruchte lijnen te vloeren. Anas Tahiri benutte het buitenkansje (1-2).

In de 85e minuut besliste Ion Nicolaescu definitief de wedstrijd, door een bal knap vanuit de draai binnen te werken (1-3).

Daarmee boekte sc Heerenveen een hele belangrijke overwinning.

Column Désirée van Dijk-Attema: Nat en nog meer onzekerheid Column 6 uur geleden
Laat je betoveren door de Kracht van Wandelen in het Bos van Oranjewoud Gezondheid 9 uur geleden
Vijvers verrijken de biodiversiteit.
Terra Flora zorgt voor meer biodiversiteit bij u in de tuin Wonen 14 uur geleden
Nordic Walking is een ontzettend goede sport voor mensen met de ziekte van Parkinson.
Stichting Parkinson in Beweging stopt Sport 12 mei, 12:00
Trianca en Charmain werken met veel plezier in de thuiszorg.
'Thuiszorg is veel meer dan steunkousen aantrekken, het is uitdagend werk' Algemeen 12 mei, 10:00
Esmeralda, Alejandro, Anita, Sven en Diederik collecteren.
Spelend Sporten loopt mee met de collecteweek Sport 11 mei, 12:00