Foto's: Dijks Media / Peter Lous

sc Heerenveen toont verbetering, maar verliest wel bij Twente

HEERENVEEN - sc Heerenveen verloor afgelopen zaterdag met 1-0 op bezoek bij FC Twente. In Enschede toonde de ploeg van trainer Kees van Wonderen zichtbare progressie, maar een resultaat zat er helaas niet in voor de Feansters. Het was notabene oud-Heerenveen speler Michel Vlap die het vonnis velde, door met een verdekt schot vanaf rand 16 keeper Andries Noppert te verrassen. Lees hier nog eens het wedstrijdverslag.

Zoals benoemd, was Heerenveen zeker beter dan de afgelopen weken. De ploeg van trainer Kees van Wonderen liet bij vlagen prima voetbal zien en dat resulteerde na 18 minuten in de eerste kans. Een vrije trap van Thom Haye ging maar rakelings langs het doel, zonder dat deze beroerd werd door een van zijn medespelers.

In de 32e minuut is het de beurt aan FC Twente. Na een vlijmscherpe counter komt Sem Steijn voor doelman Noppert te staan, maar Pawel Bochniewicz weet met een sublieme sliding erger te voorkomen.

Ook na rust gaat Heerenveen door met het goede spel. Kohlert geeft een goede voorzet op Walemark en die stuurt hem net langs de verkeerde kant van de paal.

In de 65e minuut gaat het mis voor Heerenveen. Vlap mag vanaf randje 16 aanleggen voor een schot en deze is net buiten het zicht van Andries Noppert. De bal heeft een raar effect, waardoor de keeper zich uiteindelijk verkijkt op het schot (1-0).

Zo speelt Heerenveen een prima wedstrijd, maar eindigt het uiteindelijk in een zure nederlaag.

POLL

Had Noppert deze bal moeten pakken?

Ja

Nee

Beeld ter illustratie
Boeren en tuinders lanceren massale publieksactie Agrarisch nieuws 5 uur geleden
Geniet ook dit jaar weer van muziek in de natuur tijdens Oranjewoud Festival Evenement 11 uur geleden
Tom Nijdam
Tom Nijdam zamelt geld in voor schaatscarrière Sport 13 uur geleden
Column Désirée van Dijk-Attema: Nat en nog meer onzekerheid Column 13 mei, 18:00
Laat je betoveren door de Kracht van Wandelen in het Bos van Oranjewoud Gezondheid 13 mei, 15:00
Vijvers verrijken de biodiversiteit.
Terra Flora zorgt voor meer biodiversiteit bij u in de tuin Wonen 13 mei, 10:00
Nordic Walking is een ontzettend goede sport voor mensen met de ziekte van Parkinson.
Stichting Parkinson in Beweging stopt Sport 12 mei, 12:00
Trianca en Charmain werken met veel plezier in de thuiszorg.
'Thuiszorg is veel meer dan steunkousen aantrekken, het is uitdagend werk' Algemeen 12 mei, 10:00