Afbeelding
Foto: Pexels

De wereld in boeken: ga op reis vanaf je bank

Algemeen

LEEUWARDEN – Een boek geeft je de vrijheid om overal en nergens naartoe te reizen. Aan de hand van deze boeken kun je de chaos om je heen even helemaal vergeten. Wat is er nou leuker dan een nieuwe wereld te ontdekken en dat gewoon vanaf je bank.  

Het puttertje – Donna Tartt

In dit boek stap je in het leven van Theo Decker. Na een traumatische gebeurtenis in het Metropolitan Museum of Art in New York steelt de dertienjarige Theo een waardevol schilderij: “Het Puttertje”, wat een bron van troost en conflict wordt. Het verhaal verkent thema’s van verlies, schuldgevoelens, identiteit en obsessie terwijl Theo’s leven zich ontvouwt te midden van kunst, liefde en vriendschap. De reis voert hem uiteindelijk naar Amsterdam, waar hij geconfronteerd wordt met zijn verleden en een nieuw hoofdstuk in zijn leven begint. 

De wildernis in – Jon Krakauer  

In “De Wildernis In” neemt Jon Krakauer je mee op een adembenemende reis. Het verhaal volgt de tragische expeditie van Chris McCandless. Een jonge avonturier die zijn welvarende leven achter zich laat en de wildernis van Alaska intrekt. In het boek draait het om de motivaties en de zoektocht naar vrijheid van McCandless, terwijl Krakauer ook zijn eigen ervaringen en reflecties deelt. Het is een meeslepend verhaal dat je meeneemt in de schoonheid en uitdagingen van de natuur, en de complexiteit van de menselijke geest 

Eten, bidden, bemidden – Elizabeth Gilbert  

In dit boek beschrijft Gilbert haar persoonlijke reis naar zelfontdekking. Het verhaal begint met Gilbert die zich realiseert dat ze ongelukkig is in haar huwelijk en besluit om alles achter te laten en op reis te gaan. Ze reist naar Italië om te genieten van eten, naar India om spirituele verlichting te vinden en naar Bali om liefde te ervaren. Tijdens haar reis leert ze over zichzelf, vindt ze innerlijke rust en ontmoet ze inspirerende mensen.  

Outlander  - Diana Gabaldon  

Dit boek speelt zich af in Schotland. Het verhaal volgt Engelse Claire Randall, een verpleegster uit de jaren 1940 die tijdens haar reis terug in de tijd wordt getransporteerd naar het Schotland van de 18e eeuw. Ze belandt in een wereld vol avontuur, intriges en romantiek. Terwijl ze probeert een weg terug naar haar eigen tijd te vinden, wordt Claire verliefd op Jamie Fraser, een Schotse krijger. De reis in het verhaal neemt ons mee door historische gebeurtenissen en de uitdagingen van Claire’s leven in twee verschillende tijdperken. Het is een meeslepend verhaal vol met spanning en emotie.

Tracks – Robyn Davidson

In dit boek volg je het waargebeurde verhaal van Robyn Davidson. In 1995 gaat zij op reis door de Australische woestijn met haar vier kamelen en haar hond; Diggity. Terwijl haar vrienden en familie zich afvragen waarom ze dit zou doen, begint ze aan haar reis van ongeveer 2700km. Robyn leert meer over haar eigen land en de Inheemse inwoners. Ook moet ze de hitte en eenzaamheid zien te trotseren. Als dit verhaal je aanspreekt, maar je bent geen grote lezer, dan kun je ook de film ‘’Tracks’’ uit 2014 kijken.  

Magnus – Arjen Lubach

Dit boek volgt Merlijn, die net is gedumpt door zijn jeugdliefde Caro en vervolgens een relatie begint met een singer-songwriter. Vervolgens komt er een bericht van zijn creditcardmaatschappij. Het blijkt dat er in zijn naam allerlei vreemde uitgaven zijn gedaan in een pretpark in Zweden. Na de breuk met Caro, de drang naar avontuur en een verslechterde band met zijn vrienden, besluit Merlijn om naar Stockholm te reizen. Hier wil hij de dief zelf ontmaskeren. Er is alleen een probleem: zijn epileptische aanvallen, waardoor Merlijn stukken uit het recente verleden kwijt is.

Afbeelding
Column Rijkele Dijkstra: Demonstreren een recht? Column gisteren
Zonder de vele vrijwilligers zou Paard & Erfgoed niet mogelijk zijn.
Het sociale gezicht van Paard & Erfgoed,Nederlands leukste plattelandsfair Evenement 10 mei, 12:00
Beel ter illustratie
Basisschool de Akker in Oosterwolde bestaat 100 jaar Algemeen 10 mei, 09:00
Joost Klein droomde altijd al van het Songfestival.
Het succes van Joost Klein, een jongen uit Britsum Cultuur 9 mei, 18:00
Afbeelding
In deze Friese gemeente vinden meeste schuurinbraken plaats 112-Nieuws 9 mei, 12:00
Afbeelding
'Als het minder gaat, blijven we positief' Verenigingen 9 mei, 10:00
Wethouder Hein Kuiken, Sipke Jan Bousema en Gedeputeerde Sijbe Knol
Europaparty: groot feest in Leeuwarden ter ere van Joost Klein Cultuur 8 mei, 18:00
Moederdag
Dit zijn de beste Moederdag tips Algemeen 8 mei, 15:00