sc Heerenveen bindt ook Almere City aan zegekar en boekt derde thuisoverwinning op rij

HEERENVEEN - sc Heerenveen won afgelopen vrijdag overtuigend met 3-0 van Almere City en boekte daarmee alweer de derde thuisoverwinning op rij. De ploeg van Kees van Wonderen is daarmee bezig aan een zeer knappe reeks. De Feansters bevinden zich na de overwinning op een zevende plek in de Eredivisie. Lees hieronder nog eens het wedstrijdverslag.

sc Heerenveen trakteerde de toeschouwers op een prachtige pot voetbal in het Abe Lenstra Stadion. Al in de achtste minuut was er door de as van het veld een splijtende steekpass van Osame Sahraoui op de dieplopende Luuk Brouwers. De aanvallende middenvelder legde de bal op zijn beurt prima breed op de meegelopen Pelle van Amersfoort. De spits leek te scoren, maar in een uiterste poging wist Almere City-verdediger Soh de bal van de lijn te halen.

Heerenveen bleef daarna doorgaan met het opzetten van mooie aanvallen, maar verslikte zich bijna toen Hansen ineens vrij aan mocht leggen. Doelman Noppert liet echter zien dat hij weer helemaal terug is, door de bal op fabelachtige wijze naast te tikken.

In de vijftiende minuut was het dan wel raak voor de Feansters. Wederom een prachtige pass door de as van het veld, ditmaal van Simon Olsson, bracht spits van Amersfoort in stelling. Nu faalde hij niet (1-0).

In de 37e minuut leek van Amersfoort zijn tweede te maken na een afgemeten voorzet van Sahraoui, maar ook keeper Nordin Bakker liet zien dat hij weet hoe hij een bal moet keren. De kopstoot werd op prachtige wijze over getikt door de sluitpost.

Enkele minuten daarna had hij geen antwoord, want de mee opgekomen Sven van Beek wist een prachtige aanval van Heerenveen simpel binnen te schuiven (2-0).

In de 71e minuut besliste Heerenveen definitief de wedstrijd. Luuk Brouwers wist Pelle van Amersfoort wederom in stelling te brengen en hij schoot de bal fenomenaal in de kruising en zo werd de eindstand van 3-0 op het scorebord gezet.

Stevige dame Floor zoekt een nieuw baasje Verhalen uit de buurt 4 uur geleden
In deze Friese gemeente staan de meeste energiezuinige huizen Duurzaamheid 10 uur geleden
De wereld in boeken: ga op reis vanaf je bank Algemeen 14 uur geleden
Column Ed van Dijk: Nieuwe expo vormen Column 27 apr, 15:00
Kunstwerk van Janny Zijlstra.
De kunstzinnige levensreis van Janny Zijlstra-Wijnalda Cultuur 27 apr, 12:00
Post-covid klachten aangezien voor ouderdomsklachten Zorg & Welzijn 27 apr, 10:00
Friesland brengt opvallend veel schilders voort Cultuur 27 apr, 08:00
Beeld ter illustratie
Gemeente Weststellingwerf krijgt subsidie voor meer betaalbare huur- en koopwoningen Financieel 26 apr, 15:00