sc Heerenveen maakt einde aan reeks nederlagen met gelijkspel tegen NEC

HEERENVEEN - sc Heerenveen is naarstig op zoek naar een overwinning. De ploeg van Kees van Wonderen verloor de afgelopen vijf duels, maar maakte daar middels een gelijkspel tegen NEC op zaterdag een einde aan. In het Abe Lenstra Stadion werd het 1-1. Doelpuntenmaker aan de zijde van Heerenveen was Patrik Wålemark. Lees hieronder nog eens het wedstrijdverslag.

Zoals gezegd is het alweer een tijdje geleden dat sc Heerenveen gewonnen heeft. De ploeg van Kees van Wonderen was zichtbaar strijdbaar en in de vijfde minuut resulteerde dat al in de eerste kans. Een mooie teruggetrokken voorzet van Osame Sahraoui kon door Pelle van Amersfoort net niet tot doelpunt gepromoveerd worden.

Wålemark breekt de ban

Direct daarna is het wel raak. Het is weer Osame Sahraoui die op mag stomen door de as van het veld. Zijn schot kan in eerste instantie nog worden gekeerd, maar Patrick Wålemark is scherp in de rebound (1-0).

NEC tegen de verhouding in op 1-1

Ook daarna blijft Heerenveen gevaarlijk. Osame Sahraoui en Pelle van Amersfoort krijgen uitgelezen kansen om de score uit te breiden, maar weten het net niet te vinden. Op slag van rust is het dan wel raak, maar aan de verkeerde kant. Notabene oud-speler van sc Heerenveen Bas Dost passeert doelman Andries Noppert. Zo staat het tegen de verhouding in 1-1 met de rust.

Heerenveen laat na de wedstrijd te beslissen

In de tweede helft moet Osame Sahraoui zijn goede wedstrijd bekronen. Hij krijgt in de 74e minuut dé mogelijkheid om Heerenveen op voorsprong te zetten. De Noor schiet echter in het zijnet. Daardoor blijft de stand uiteindelijk 1-1 en moet Heerenveen genoegen nemen met een puntje.

Column Désirée van Dijk-Attema: Nat en nog meer onzekerheid Column 8 uur geleden
Laat je betoveren door de Kracht van Wandelen in het Bos van Oranjewoud Gezondheid 11 uur geleden
Vijvers verrijken de biodiversiteit.
Terra Flora zorgt voor meer biodiversiteit bij u in de tuin Wonen 16 uur geleden
Nordic Walking is een ontzettend goede sport voor mensen met de ziekte van Parkinson.
Stichting Parkinson in Beweging stopt Sport 12 mei, 12:00
Trianca en Charmain werken met veel plezier in de thuiszorg.
'Thuiszorg is veel meer dan steunkousen aantrekken, het is uitdagend werk' Algemeen 12 mei, 10:00
Esmeralda, Alejandro, Anita, Sven en Diederik collecteren.
Spelend Sporten loopt mee met de collecteweek Sport 11 mei, 12:00