Sydney van Hooijdonk was wederom trefzeker tegen NEC.
Sydney van Hooijdonk was wederom trefzeker tegen NEC. Foto: Dijks Media / Henk Jan Dijks

sc Heerenveen haakt aan in de strijd om play-offs na overwinning tegen NEC

Sport

HEERENVEEN - sc Heerenveen heeft afgelopen weekend goede zaken gedaan in de strijd voor Europees voetbal. In een rechtstreekse ontmoeting was de ploeg van Kees van Wonderen met 2-3 te sterk voor NEC. Daarbij werden de Feansters wel enigszins geholpen, want Jasper Cillessen beging in de slotfase een enorme blunder. Lees hieronder nog eens het wedstrijdverslag. 

In de 27e minuut was het Thom Haye die via een schitterende vrije trap de ban wist te breken (0-1). Hij schoot de bal van zo’n 20 meter strak in de kruising. Jasper Cillessen kon de bal alleen maar nakijken. 

Daarna kwam NEC beter in de wedstrijd. Uit een hoekschop van Oussama Tannane kon Marquez de bal verlengen en bij de tweede paal kon Magnus Mattson de bal simpel binnenwerken (1-1). 

Ook in de tweede helft was NEC gevaarlijk. Dat betaalde zich in de 61e minuut uit. Spits Nany Dimata promoveerde de prima voorzet van verdediger El Karouani bij de eerste paal tot een doelpunt (2-1). 

Dan toont in de 82e minuut Sahraoui zijn klasse. Hij passeert op de achterlijn zijn tegenstander en geeft prima laag voor op Sydney van Hooijdonk. De spits wist wel raad met deze kans (2-2). 

In de slotfase gaat Heerenveen voor de overwinning. Colassin verlengt in de zestien een bal die op het oog naast gaat, maar de bal valt pardoes bij de eerste paal binnen. Een grote fout van Jasper Cillessen. Daarmee gaat Heerenveen toch met de overwinning aan de haal en haakt het aan bij de Europese play-off plekken. 

Afbeelding
Column Melissa: Waar mensen werken, worden fouten gemaakt en 'sorry' gezegd Column 17 uur geleden
Afbeelding
Ventileren essentieel om gezond energie te besparen Duurzaamheid 2 dec., 12:00
Afbeelding
Liefde op het eerste gezicht! Column 2 dec., 12:00
Afbeelding
Vijf tips om Sinterklaas te vieren Samenleving 2 dec., 08:00
Afbeelding
Column Rijkele Dijkstra: Samen verder Column 1 dec., 18:00
Afbeelding
“Beleef een levensechte game bij House of VR!" Zakelijk 1 dec., 12:00
Afbeelding
Weerbaarheidstraining voor sekswerkers in Friesland Zorg & Welzijn 1 dec., 10:00
Afbeelding
Bouw Van der Valk hotel Heerenveen grote stap dichterbij Politiek 1 dec., 10:00