Xavier Mous hield de nul voor sc Heerenveen.
Xavier Mous hield de nul voor sc Heerenveen. Foto: Dijks Media / Henk Jan Dijks

sc Heerenveen moet genoegen nemen met punt tegen Excelsior

Sport

HEERENVEEN - sc Heerenveen speelde het afgelopen weekend met 0-0 gelijk tegen Excelsior. Een punt waar Excelsior erg blij mee is, gezien de strijd om handhaving, maar een punt waar sc Heerenveen vanzelfsprekend teleurgesteld over is. De Feansters mochten echter niet klagen, want Excelsior kreeg een aantal uitstekende kansen om er zelfs met de winst vandoor te gaan. De ploeg van Kees van Wonderen staat nog altijd op een play-off plek, al zal het spel niet tot tevredenheid leiden bij de coach. Lees hier nog eens het wedstrijdverslag na. 

Zoals gezegd was Excelsior zeker niet de mindere, maar het was sc Heerenveen die in de 39e minuut de score kon openen, via Che Nunnely. De rappe buitenspeler werd door de as van het veld de vijandelijke zestien ingestuurd, maar kon zijn schot net niet voldoende kracht meegeven. 

Daarna was het de beurt aan Excelsior. Eerst was het Kenzo Goudmijn die zijn doelpoging geblokt zag worden door Pawel Bochniewicz en daarna was het Arthur Zagre die zijn vlammende schot door diezelfde Bochniewicz geblokt zag worden. Een fantastisch verdedigende actie van de Poolse verdediger. 

In de start van de tweede helft kwam Excelsior bijna opnieuw op voorsprong. Het was notabene oud-Heerenveen verdediger Kik Pierie die dichtbij was met een schot in de korte hoek. Keeper Xavier Mous wist echter prima te pareren. 

Vervolgens was er nog een knappe vrije trap van Haye die maar rakelings over het doel van Excelsior verdween, maar nog groter was de kans voor Excelsior-spits Reda Kharchouch. Hij kwam vrij binnen de vijandelijk zestien, maar schoot rakelings naast.

Het slotakkoord was voor sc Heerenveen, die zomaar de overwinning nog naar zich toe had kunnen trekken. Een hoge bal van Anas Tahiri werd verlengd door Jeffrey Bruma en Pelle van Amersfoort kon de bal net niet raken, waardoor de bal voorlangs het doel van Excelsior verdween. Zo moeten beide ploegen genoegen nemen met een punt. 

Afbeelding
In het wild uitgestorven hertensoort geboren in AquaZoo Leeuwarden Natuur 3 uur geleden
Afbeelding
Provincie investeert bijna 300.000 euro in 80 jaar vrijheid Algemeen 7 uur geleden
Afbeelding
Stichting Maatschappelijk Gamen brengt gamende jongeren met 'Koning Van' dichterbij de maatschappij Evenement 9 uur geleden
Beeld ter illustratie
Omwonenden Noordwolde-Zuid Spannen Rechtszaak aan Tegen Lelieteler Agrarisch nieuws 12 uur geleden
Afbeelding
Onderzoek: Hier worden in Friesland de meeste fietsen gestolen Algemeen 19 apr, 18:00
Afbeelding
Treinen en bussen ook in Fryslân 3 minuten stil Algemeen 19 apr, 18:00
Ritske en zijn dochter Binnie in de showtuin van Poelman Bestratingen.
Poelman Bestratingen viert 25-jarig jubileum Algemeen 19 apr, 12:00
Afbeelding
Aankondiging Open Avond donderdag 25 april Golfpark De Hildenberg 2024 Sport 19 apr, 08:00