Xavier Mous hield de nul voor sc Heerenveen.
Xavier Mous hield de nul voor sc Heerenveen. Foto: Dijks Media / Henk Jan Dijks

sc Heerenveen moet genoegen nemen met punt tegen Excelsior

Sport

HEERENVEEN - sc Heerenveen speelde het afgelopen weekend met 0-0 gelijk tegen Excelsior. Een punt waar Excelsior erg blij mee is, gezien de strijd om handhaving, maar een punt waar sc Heerenveen vanzelfsprekend teleurgesteld over is. De Feansters mochten echter niet klagen, want Excelsior kreeg een aantal uitstekende kansen om er zelfs met de winst vandoor te gaan. De ploeg van Kees van Wonderen staat nog altijd op een play-off plek, al zal het spel niet tot tevredenheid leiden bij de coach. Lees hier nog eens het wedstrijdverslag na. 

Zoals gezegd was Excelsior zeker niet de mindere, maar het was sc Heerenveen die in de 39e minuut de score kon openen, via Che Nunnely. De rappe buitenspeler werd door de as van het veld de vijandelijke zestien ingestuurd, maar kon zijn schot net niet voldoende kracht meegeven. 

Daarna was het de beurt aan Excelsior. Eerst was het Kenzo Goudmijn die zijn doelpoging geblokt zag worden door Pawel Bochniewicz en daarna was het Arthur Zagre die zijn vlammende schot door diezelfde Bochniewicz geblokt zag worden. Een fantastisch verdedigende actie van de Poolse verdediger. 

In de start van de tweede helft kwam Excelsior bijna opnieuw op voorsprong. Het was notabene oud-Heerenveen verdediger Kik Pierie die dichtbij was met een schot in de korte hoek. Keeper Xavier Mous wist echter prima te pareren. 

Vervolgens was er nog een knappe vrije trap van Haye die maar rakelings over het doel van Excelsior verdween, maar nog groter was de kans voor Excelsior-spits Reda Kharchouch. Hij kwam vrij binnen de vijandelijk zestien, maar schoot rakelings naast.

Het slotakkoord was voor sc Heerenveen, die zomaar de overwinning nog naar zich toe had kunnen trekken. Een hoge bal van Anas Tahiri werd verlengd door Jeffrey Bruma en Pelle van Amersfoort kon de bal net niet raken, waardoor de bal voorlangs het doel van Excelsior verdween. Zo moeten beide ploegen genoegen nemen met een punt. 

Afbeelding
Museumnacht in het Kazemattenmuseum Evenement 3 uur geleden
Afbeelding
sc Heerenveen roemloos ten onder in eigen huis tegen Excelsior Sport 8 uur geleden
Afbeelding
RondOm Vandaag komt weer met unieke Amateurvoetbalspecial! Sport 23 sep., 12:00
Afbeelding
“De promotie is een logisch gevolg van positieve ontwikkelingen in de club" Sport 22 sep., 17:04
Afbeelding
15 verenigingen uit Ooststellingwerf vanaf zaterdag op pad met de Grote Clubactie Sport 22 sep., 12:00
Afbeelding
11 verenigingen in Weststellingwerf vanaf zaterdag op pad met Grote Clubactie Sport 21 sep., 12:00
Afbeelding
Zwaargewonde bij bedrijfsongeval Appelscha Politiek 19 sep., 15:30
Afbeelding
Moluks feest Pasar Maluku in Winkelhart Oosterwolde Evenement 19 sep., 08:00