Sven van Beek raakte zaterdagavond lelijk geblesseerd.
Sven van Beek raakte zaterdagavond lelijk geblesseerd. Foto: Dijks Media / Henk Jan Dijks

sc Heerenveen speelt gelijk in Waalwijk

Sport

HEERENVEEN - sc Heerenveen speelde zaterdagavond haar eerste wedstrijd na de winterstop gelijk tegen RKC. In Waalwijk werd het 0-0. Beide ploegen hadden kansen op de winst, maar de keepers hielden hun doel uiteindelijk goed schoon.

De Feansters lieten meteen zien wat de intenties waren en in de 24e minuut testte Rami al Hajj doelman Etienne Vaessen. De doelman van RKC onderscheidde zich met een geweldige zweefduik. Aan de andere kant wist doelman Noppert te laten zien waarom hij zo belangrijk is voor Heerenveen. Op een inzet van spits Biereth, voorkwam hij een tegentreffer met zijn voet.

In de tweede helft was het wederom Heerenveen die de eerste kans voor haar rekening nam. Van Hooijdonk legde de bal goed klaar voor Milan van Ewijk, maar diens inzet werd wederom goed gepareerd door doelman Etienne Vaessen. Vervolgens verscheen Seuntjens een op een bij Noppert, maar de doelman van Heerenveen verkleinde zijn doel goed en de bal van Seuntjens belandde op de paal.

In de 85e minuut leek van Beek bij een terugspeelbal even te struikelen en bleef daarbij op de grond liggen. Onder begeleiding moest de verdediger van Heerenveen van het veld. Dat lijkt een zware spierblessure. Hopelijk valt de schade mee voor de Feansters.

De wedstrijd eindigde daarmee in 0-0, maar zeker niet bloedeloos.

Afbeelding
Friesland brengt opvallend veel schilders voort Cultuur 52 minuten geleden
Tenzij er nog kou komt, mogen we veel wespen verwachten dit jaar.
Vooruitzicht wespenoverlast voorlopig niet gunstig Natuur 14 uur geleden
Hier de onderscheiding van 'Lid in de Orde van Oranje Nssau'
Uitreiking Koninklijke onderscheidingen Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Start 'Buurtgezinnen': opvoeden doe je samen Zorg & Welzijn 20 uur geleden
Afbeelding
4 mei 20.45 uur: Annelies van James Whitbourn door het Toonkunstkoor Cultuur 22 uur geleden
Het Lancaster-monument in Oudehorne.
Oorlog in Heerenveen: Het Lancaster-monument in Oudehorne Historie gisteren
Directrice Tineke de Jong opent de deuren van de openbare basisschool in Aldeboarn.
OBS de Boarne in Aldeboarn sluit na bijna 40 jaar haar deuren en gaat verder als samenlevingsschool Educatie 25 apr, 18:00
Afbeelding
Start vernieuwbouw Kindcentrum Ekke de Haan en Kindcentrum het Kompas Educatie 25 apr, 15:00