Milan van Ewijk scoort de 1-1 tegen FC Twente.
Milan van Ewijk scoort de 1-1 tegen FC Twente. Foto: Dijks Media / Sietse de Boer

sc Heerenveen boekt knappe overwinning op FC Twente

HEERENVEEN - sc Heerenveen won gistermiddag in een boeiend duel van FC Twente. Na een rampzalige start, toonden de Feansters veerkracht en draaiden ze voor rust een 0-1 achterstand nog om naar een 2-1 voorsprong. De verdedigers vertolkten de hoofdrol, want het waren Milan van Ewijk en Pawel Bochniewicz die de doelpunten voor hun rekening namen.

Het duel tegen FC Twente startte dramatisch voor de ploeg van Kees van Wonderen. Een verkeerde terugspeelbal van Milan van Ewijk werd direct benut door Twente-aanvaller Misidjan. Hij schoof de bal beheerst langs doelman Andries Noppert en tekende voor de 1-0.

Daarna kreeg FC Twente een levensgrote kans middels een schot van aanvaller Ricky van Wolfswinkel. Zijn poging belandde echter op de lat.

In de 28e minuut maakt Milan van Ewijk zijn fout goed door na een flitsende counter en een uitstekende steekpass van Amin Sarr de bal beheerst binnen te schieten.

En Heerenveen was nog niet klaar, want in de 36e minuut kopt Bochniewicz de bal uit een corner uitstekend binnen. Dat is ook de ruststand.

Na rust houdt Heerenveen prima stand en krijgt het zelfs een penalty, nadat Sarr binnen de beruchte lijnen gevloerd wordt.

Sarr neemt zelf de penalty, maar de uitstekende keeper Unnerstall weet de bal te keren.

Daarna schiet Ricky van Wolfswinkel nogmaals op de lat en mag het een klein wonder heten dat er niet meer gescoord wordt in het Abe Lenstra stadion.

Daarmee verschaft Heerenveen zich een uitstekende positie op de ranglijst en staat het nu op een zesde plaats.

Sloepvaren bij de Alde Feanen Recreatie & Ontspanning 1 uur geleden
Column Rijkele Dijkstra: Ons veilige gevoel Column 15 uur geleden
Column Melissa: Uit de kast komen is niet alleen bevrijdend voor jezelf, maar ook voor anderen Column 21 uur geleden
De Hunebeddenjager: Een avontuurlijke ontdekkingsreis met Willem Donker Cultuur 23 uur geleden
Hoe ga jij Koningsdag vieren?
Activiteiten op Koningsdag in Heerenveen Algemeen gisteren
Column Desirée van Dijk-Attema: Uitstellen Column 23 apr, 18:00
Hondje Binky in de bemiddeling Stichting SOS voor huisdieren Friesland Algemeen 23 apr, 14:00
Rosie nieuw in de bemiddeling Stichting SOS voor huisdieren Friesland Algemeen 23 apr, 13:02