Ole Tobiasen koestert het punt tegen Willem II
Ole Tobiasen koestert het punt tegen Willem II Foto: Dijks Media / Henk Jan Dijks

Heerenveen pakt zwaarbevochten punt in Tilburg

sc Heerenveen speelde zaterdagmiddag gelijk bij Willem II. De Friezen werden een uur lang teruggedrongen door Willem II. Met een 0-0 mocht de ploeg van Ole Tobiasen daarom niet klagen.

Belangrijke wedstrijd in de strijd tegen degradatie

De eerste wedstrijd, in een voor sc Heerenveen belangrijke reeks in de strijd tegen degradatie, begon zaterdagmiddag. Het leek er echter op dat de Friezen daar geen weet van hadden. Vanaf minuut 1 werd Heerenveen door Willem II onder druk gezet, daar waar de ploeg van Ole Tobiasen er voetballend niet uitkwam.

Beide ploegen krijgen kansen

De eerste kans van de wedstrijd was voor oud-Heerenveen spits Jizz Hornkamp. Vanaf 20 meter kon Mulder de poging echter keren. Na deze kans kreeg Willem II steeds meer de overhand in de wedstrijd, zonder daarbij echt grote kansen te creëren.

Even later stuurde Thom Haye in een counter aanvaller Amin Sarr diep. De Zweed probeerde het met een lobje van net buiten het strafschopgebied, maar keeper Timon Wellenreuther reageerde goed op de situatie en voorkwam een tegentreffer.

Erwin Mulder was de beste speler bij de ploeg van Tobiasen. Er ontstond wat commotie na zijn terugkeer onder de lat, maar hij stond in Tilburg uitstekend te keepen. De doelman redde op slag van rust schitterend op een verwoestende uithaal van Görkem Saglam. Direct na rust voorkwam hij de openingstreffer van Jizz Hornkamp. Met een knappe reflex tikte hij de bal van de lijn.

Terughoudend en angstig

Heerenveen voetbalde terughoudend en angstig, maar kwam 20 minuten voor tijd toch dichtbij de 0-1. Een goed aangesneden hoekschop van Haye, werd hard op doel gekopt door Sven van Beek. Mats Köhlert stond echter op de lijn en voorkwam zo een tegentreffer.

In de slotfase ging Heerenveen pas echt spelen voor de winst. Het leidde tot een goede kans voor Tibor Halilovic, na een goede actie van invaller Anthony Musaba. Halilovic schoot de bal echter hoog over. Filip Stevanovic en Musaba kregen in de slotfase beide nog een mogelijkheid, maar helaas zonder resultaat.

Tobiasen koestert punt voor Heerenveen

“Niet verliezen, dat was het belangrijkste”, zei Tobiasen na afloop van de wedstrijd. Zo speelde het elftal ook. Het was schrikbarend om te zien hoe angstig en onrustig Heerenveen voetbalde.

Volgende week reist Heerenveen wederom af naar Brabant, waar het RKC Waalwijk treft.

Stevige dame Floor zoekt een nieuw baasje Verhalen uit de buurt 11 uur geleden
In deze Friese gemeente staan de meeste energiezuinige huizen Duurzaamheid 17 uur geleden
De wereld in boeken: ga op reis vanaf je bank Algemeen 21 uur geleden
Column Ed van Dijk: Nieuwe expo vormen Column 27 apr, 15:00
Kunstwerk van Janny Zijlstra.
De kunstzinnige levensreis van Janny Zijlstra-Wijnalda Cultuur 27 apr, 12:00
Post-covid klachten aangezien voor ouderdomsklachten Zorg & Welzijn 27 apr, 10:00
Friesland brengt opvallend veel schilders voort Cultuur 27 apr, 08:00
Tenzij er nog kou komt, mogen we veel wespen verwachten dit jaar.
Vooruitzicht wespenoverlast voorlopig niet gunstig Natuur 26 apr, 18:00