Hattrick Romeny doet sc Heerenveen de das om tegen FC Emmen

HEERENVEEN - sc Heerenveen verloor afgelopen zaterdag in eigen huis met 2-3 tegen FC Emmen. Onnodig, want zeker in de eerste helft was de equipe van trainer Kees van Wonderen heer en meester. Een hattrick van Ole Romeny deed de Feansters echter de das om. Lees hieronder nog eens de hoogtepunten terug.

sc Heerenveen startte sterk en had in de eerste helft de volledige controle. Een prachtige aanval via de rechterkant leidde uiteindelijk tot de 1-0. Van Ewijk stuurde Olsson weg, die op zijn beurt de bal panklaar voor van Hooijdonk neerlegde. Van Hooijdonk wist wel raad met deze kans en schoot hard in de korte hoek raak.

De Feansters kwamen echter slecht uit de kleedkamer en een indraaiende voorzet werd in de 47e minuut door Romeny gepromoveerd tot een doelpunt.

Van Hooijdonk wist echter in de 56e minuut opnieuw het verschil te maken, dankzij een penalty. Deze penalty was overigens geheel terecht, doordat Olsson in de vijandelijke zestien werd beetgehouden door zijn tegenstander.

Daarna gaat het opnieuw mis voor Heerenveen. De verdediging probeert een bal weg te werken, maar via Romeny verdwijnt de bal via de kluts in het doel (2-2).

In de 92e minuut geeft Heerenveen de wedstrijd vervolgens helemaal weg. Bij de tweede paal kan Romeny na een mooie voorzet vrij inkoppen (2-3). Een zuur verlies voor Heerenveen.

Steeds meer boeren in Friesland stappen over op kruidenrijk grasland Agrarisch nieuws 4 uur geleden
Wie was Abe Lenstra? Sport 4 uur geleden
Duidelijkheid over beheer oevers langs Friese vaarwegen Natuur 16 uur geleden
Het afkoppelen van de regenpijp.
Week van de Groene Tuin helpt Friezen op weg om tuin te vergroenen Natuur 18 uur geleden
Op deze plek in Katlijk komt straks een geweldige speeltuin, hopelijk met uw hulp!