Afbeelding
Foto: Dijks Media / Henk Jan Dijks

Hattrick Romeny doet sc Heerenveen de das om tegen FC Emmen

Sport

HEERENVEEN - sc Heerenveen verloor afgelopen zaterdag in eigen huis met 2-3 tegen FC Emmen. Onnodig, want zeker in de eerste helft was de equipe van trainer Kees van Wonderen heer en meester. Een hattrick van Ole Romeny deed de Feansters echter de das om. Lees hieronder nog eens de hoogtepunten terug. 

sc Heerenveen startte sterk en had in de eerste helft de volledige controle. Een prachtige aanval via de rechterkant leidde uiteindelijk tot de 1-0. Van Ewijk stuurde Olsson weg, die op zijn beurt de bal panklaar voor van Hooijdonk neerlegde. Van Hooijdonk wist wel raad met deze kans en schoot hard in de korte hoek raak. 

De Feansters kwamen echter slecht uit de kleedkamer en een indraaiende voorzet werd in de 47e minuut door Romeny gepromoveerd tot een doelpunt. 

Van Hooijdonk wist echter in de 56e minuut opnieuw het verschil te maken, dankzij een penalty. Deze penalty was overigens geheel terecht, doordat Olsson in de vijandelijke zestien werd beetgehouden door zijn tegenstander. 

Daarna gaat het opnieuw mis voor Heerenveen. De verdediging probeert een bal weg te werken, maar via Romeny verdwijnt de bal via de kluts in het doel (2-2).

In de 92e minuut geeft Heerenveen de wedstrijd vervolgens helemaal weg. Bij de tweede paal kan Romeny na een mooie voorzet vrij inkoppen (2-3). Een zuur verlies voor Heerenveen. 

Afbeelding
Column Melissa: Waar mensen werken, worden fouten gemaakt en 'sorry' gezegd Column 16 uur geleden
Afbeelding
Ventileren essentieel om gezond energie te besparen Duurzaamheid 2 dec., 12:00
Afbeelding
Liefde op het eerste gezicht! Column 2 dec., 12:00
Afbeelding
Vijf tips om Sinterklaas te vieren Samenleving 2 dec., 08:00
Afbeelding
Column Rijkele Dijkstra: Samen verder Column 1 dec., 18:00
Afbeelding
“Beleef een levensechte game bij House of VR!" Zakelijk 1 dec., 12:00
Afbeelding
Weerbaarheidstraining voor sekswerkers in Friesland Zorg & Welzijn 1 dec., 10:00
Afbeelding
Bouw Van der Valk hotel Heerenveen grote stap dichterbij Politiek 1 dec., 10:00