Woont uw partner in een zorginstelling? | RondOm Vandaag regionaal nieuws voor Leeuwarden en omstreken
dinsdag 19 januari, 2021 13:06
Logo rondomvandaag.nl/leeuwarden

Woont uw partner in een zorginstelling?

  Zakelijk

Dan is de kans groot dat u (veel) geld laat liggen. Door uw financiën anders in te richten, kan dit flink voordeel opleveren. Gina Kingma, van Zicht op Geld, is hierin gespecialiseerd. Zij vindt voor haar klanten gemiddeld 5.000 voordeel per jaar.


Gina maakte het van dichtbij mee. Haar schoonmoeder moest zes jaar geleden naar een verpleeghuis en schoonvader bleef achter. Ze zag hoe hij worstelde met de nieuwe financiële situatie en dook er zelf in. “Ik kwam erachter dat hij bijna €20.000 extra per jaar kon krijgen. Al die regels van verschillende instanties zijn onduidelijk en ingewikkeld. Het kostte mij de eerste keer ook veel moeite om alles uit te zoeken. Inmiddels weet ik het voordeel snel te regelen en doe dit voor vele senioren.” Dat was het begin van de dienst VerpleeghuisVoordeel.

VerpleeghuisVoordeel richt zich op senioren waarbij één partner in het verpleeghuis woont en de andere thuis. “Een emotionele periode met zorgen om de partner. Dan wil je eigenlijk niet aan geldzaken denken, maar toch is het belangrijk. Wij zorgen voor financiële rust.” 

Veel mensen denken dat financieel advies duur is. “Het is logisch dat je geen geld wilt uitgeven als je niet weet of het voordeel oplevert,” geeft Gina toe, “daarom koos ik voor no cure, no pay: als wij geen voordeel vinden, hoeft de klant niets te betalen.” Is er wel voordeel, dan is de vergoeding slechts 20% van het gevonden voordeel. 

Voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek kunt u bellen naar 058-2300444. Of kijk op www.verpleeghuisvoordeel.nl.

Meer berichten