woensdag 25 november, 2020 17:46
Logo rondomvandaag.nl/leeuwarden

Vertraging of afstel nieuw stadion? Cambuur komt vrijdag met meer informatie

  Sport

De bouw van het nieuwe stadion van SC Cambuur loopt opnieuw vertraging op. De Stadion Ontwikkeling Cambuur bv (SOC) geeft aan dat de huidige businesscase voor de gebiedsontwikkeling WTC Cambuur niet haalbaar is. De ambitie voor gebiedsontwikkeling WTC met een nieuw Cambuurstadion blijft overeind, meldt de gemeente Leeuwarden.


Alle betrokken partijen dragen de gebiedsontwikkeling met een nieuw Cambuurstadion een zeer warm hart toe. Dat laat het vele werk van de afgelopen zeven jaar zien. De SOC heeft de intentie uitgesproken in overleg te willen gaan met betrokken partijen om tot een goede afwikkeling van de gemaakte afspraken te komen.

De betrokken partijen SC Cambuur, Bouwgroep Dijkstra Draisma, WTC, Van Wijnen, ROC Friese Poort en gemeente Leeuwarden, onderzoeken de komende periode wat dit teleurstellende nieuws betekent voor de toekomst van de gebiedsontwikkeling en op welke wijze een doorstart eventueel mogelijk is.

Nieuwe supermarkten Aldi en Jumbo wel volgens planning
Werkzaamheden die nu in uitvoering zijn, waaronder de inrichting van de openbare ruimte en de aanleg van het overloop parkeerterrein op De Zwette, rondt de gemeente af zoals gepland. Eerder werd al de aansluiting met de Slauerhoffweg gerealiseerd en een groene geluidswand geplaatst door de gemeente. Ook Bouwgroep Dijkstra Draisma realiseert de supermarkten Jumbo en Aldi conform planning. In het voorjaar van 2021 openen de supermarkten naar verwachting de deuren. Wat de overige gevolgen zijn van werkzaamheden moet worden onderzocht.

SC Cambuur, WTC, Dijkstra Draisma, Van Wijnen, ROC Friese Poort en gemeente Leeuwarden geven aan dat zij zich ondanks dit zeer teleurstellende bericht onverminderd inspannen om de gebiedsontwikkeling bij het WTC met een nieuwe Cambuurstadion alsnog mogelijk te maken. Of dat lukt is afhankelijk van vele factoren; het is een complexe situatie.

Cambuur draagt het plan nog steeds warm hart toe
SC Cambuur meldt op haar website dat de situatie nog niet tot afstel hoeft te leiden, want alle betrokken partijen dragen de gebiedsontwikkeling, met het Cambuur Stadion als middelpunt, nog steeds een warm hart toe.

Op vrijdag komt algemeen directeur Ard de Graaf met meer informatie over de situatie.

Meer berichten