Martin Groters, voorzitter stichting SWIM, overhandigt de jaarlijkse financiële bijdrage van de inwoners van Trynwâlden aan wethouder Gelbrig Hoekstra van gemeente Tytsjerksteradiel.
Martin Groters, voorzitter stichting SWIM, overhandigt de jaarlijkse financiële bijdrage van de inwoners van Trynwâlden aan wethouder Gelbrig Hoekstra van gemeente Tytsjerksteradiel. Foto: Eigen foto

Openluchtzwembad Trynwâlden start met nieuwbouw

Recreatie & Ontspanning

GYTSJERK - De eerste steen voor de nieuwbouw bij openluchtzwembad Trynwâlden is zaterdag gelegd, tegelijkertijd met de opening van het nieuwe zwemseizoen.

Openluchtzwembad De Sawn Doarpen in Gytsjerk beleeft dit jaar een bijzonder jaar, omdat er nieuwe kleedaccommodaties worden gebouwd. 

Er mag worden gezwommen

Door de inzet van tijdelijke voorzieningen kan er dit seizoen toch worden gezwommen. Wethouder Gelbrig Hoekstra van gemeente Tytsjerksteradiel legde symbolisch de eerste steen voor de nieuwbouw.

Met de nieuwbouw investeert gemeente Tytjerksteradiel in duurzaamheid van het zwembad. Het buitenbad wordt straks op temperatuur gehouden middels een warmtepomp en zonnepanelen. Hiermee kan het zwembad weer jaren vooruit. 

Wethouder Hoekstra nam een cheque van € 10.000,- in ontvangst van Martin Groters, voorzitter van Stichting SWIM. Dit is onderdeel van de afspraak die tien jaar geleden is gemaakt, toen het bestaansrecht van het zwembad ter discussie stond. 

Stichting SWIM levert naast deze jaarlijkse financiële bijdrage van de inwoners van de Trynwâlden ook vrijwilligers voor de schoonmaak van het zwembad. “Met de nieuwbouw van de kleedaccommodaties en de verduurzaming van het zwembad kan het zwembad weer jaren mee. Maar de meeste waardering gaat uit naar de samenwerking met Stichting SWIM, met wie we al tien jaar heel plezierig samenwerken.” zegt wethouder Hoekstra. 

------------------------------------------------------------ einde bericht Onderschrift foto in bijlage: Martin Groters, voorzitter stichting SWIM, overhandigt de jaarlijkse financiële bijdrage van de inwoners van Trynwâlden aan wethouder Gelbrig Hoekstra van gemeente Tytjserksteradiel. Met vriendelijke groet,namens het bestuur van SWIM, Laat Trynwâlden zwemmen,Martine NautaTel: 06-42207788

De wethouder plaatst symbolisch de eerste steen.
Afbeelding
Veel schade en verkeersoverlast bij kop-staartbotsing in Leeuwarden 112-Nieuws 6 uur geleden
Roos en Lionne tijdens de finale
Studenten van Aeres VMBO behalen de eerste plek bij de Skills Awards Educatie 10 uur geleden
Afbeelding
Succesvolle pilot Aanpak Vroegsignalering wordt voortgezet met EropAf-team Financieel 12 uur geleden
Afbeelding
Wat is er te doen tijdens Koningsdag 2024 in Leeuwarden? Cultuur 14 uur geleden
Tenzij er nog kou komt, mogen we veel wespen verwachten dit jaar.
Vooruitzicht wespenoverlast voorlopig niet gunstig Natuur 25 apr, 18:00
Afbeelding
Geen of minder treinen in juni en juli rond Leeuwarden Verhalen uit de buurt 25 apr, 15:00
Afbeelding
Midterm review gemeente: Blijven investeren in de toekomst! Politiek 25 apr, 12:00
Afbeelding
Nynke Duijff winnaar Grut Frysk Diktee Verhalen uit de buurt 25 apr, 10:00