De award wordt in ontvangst genomen.
De award wordt in ontvangst genomen. Screenshot uitzending Popgala Noord

Festival Welcome to the Village wint Omdenken-award

Cultuur

Het Leeuwarder festival Welcome to the Village heeft dinsdagavond de Omdenken-award gewonnen, samen met Kraantje Pappie en Locked & Live. Het Leeuwarder muziekfestival, dat zoveel meer is dan muziek, weet jaarlijks duizenden mensen uit binnen- en buitenland te ontvangen als corona niet tegen zit. WTTV is er terecht blij mee.

“We poppen de champagne en vegen niet één maar twee plekken op onze mantel leeg, want we hebben de Omdenk-award gewonnen met onze Village FM Radio-uitzending én onze Wytse is uitgeroepen tot beste collega! We zijn ontzettend trots dat we tot één van beste initiatieven tijdens de coronacrisis zijn bekroond, zij aan zij met mede-winnaars Kraantje Pappie en Het Podium met hun Locked & Live sessies. We hopen jullie komende zomer weer ouderwets te mogen ontvangen. Bedankt Popgala Noord!”

Voor popcultuur in Friesland, Groningen en Drenthe

Popgala Noord is de prijsuitreiking voor popcultuur van Noord-Nederland. Vooral de drie provincies Drenthe, Friesland en Groningen. Popgala Noord 2021 is nu een digitaal evenement. Popgala Noord 2021 was anders dan andere jaren. Dit is ook goed te merken bij de vijf awards die dit jaar worden uitgereikt. Dit jaar zijn er twee nieuwe prijzen, de Omdenk-Award en de Lifetime Achievement Award. 

Tijdens de coronacrisis is de Omdenk-Award uitgereikt voor het beste initiatief in de muziekindustrie. De andere prijzen zijn de Best Talent Award, de Best Artist Award en de publieksprijs voor de collega van het jaar, waar mensen kunnen stemmen op hun favoriete collega.

Alledrie genomineerden eerste geworden

De drie initiatieven die genomineerd waren voor de Omdenk-Award, hebben die alledrie gekregen. De jury kon geen keuze maken. Het Leeuwarder festival Welcome to The Village maakte dit jaar een radio-uitzending en lanceerde een bijzondere doos vol lekkers en producten van eigen leveranciers. Rapper Kraantje Pappie had 20 shows gepland in SPOT Groningen, maar die moest hij afzeggen. Samen met de heer Mofongo bedacht hij Craney’s Kippenhok: een afhaalservice voor kipgerechten in Groningen. 

En als laatste het initiatief van Het Podium uit Hoogeveen, die met “Locked and Live” kwam waarmee zowel de artiest als de crew worden ondersteund. Het is een online platform dat de artiesten in staat stelt om shows te streamen en hun tickets te verkopen via een ‘pay as you like’-formule.

Popgala Noord is een project van ESNS en wordt mogelijk gemaakt door Gemeente Groningen, NDC mediagroep, POPgroningen, Friesland Pop en Stichting Kunst & Cultuur.

Afbeelding
Veel schade en verkeersoverlast bij kop-staartbotsing in Leeuwarden 112-Nieuws 11 uur geleden
Roos en Lionne tijdens de finale
Studenten van Aeres VMBO behalen de eerste plek bij de Skills Awards Educatie 15 uur geleden
Afbeelding
Succesvolle pilot Aanpak Vroegsignalering wordt voortgezet met EropAf-team Financieel 17 uur geleden
Afbeelding
Wat is er te doen tijdens Koningsdag 2024 in Leeuwarden? Cultuur 19 uur geleden
Tenzij er nog kou komt, mogen we veel wespen verwachten dit jaar.
Vooruitzicht wespenoverlast voorlopig niet gunstig Natuur 25 apr, 18:00
Afbeelding
Geen of minder treinen in juni en juli rond Leeuwarden Verhalen uit de buurt 25 apr, 15:00
Afbeelding
Midterm review gemeente: Blijven investeren in de toekomst! Politiek 25 apr, 12:00
Afbeelding
Nynke Duijff winnaar Grut Frysk Diktee Verhalen uit de buurt 25 apr, 10:00