Vrijheid | RondOm Vandaag regionaal nieuws voor Leeuwarden en omstreken
dinsdag 19 januari, 2021 13:30
Logo rondomvandaag.nl/leeuwarden
<p>Rijkele Dijkstra assuranti&euml;n regiobank</p>

Rijkele Dijkstra assurantiën regiobank

Vrijheid

  Column

Ik maak me een beetje zorgen over de prioriteiten welke wij, met zijn allen, in Nederland stellen. Grote groepen mensen zien nog altijd niet de noodzaak in van het volgen van regels om de gevolgen van Corona in te perken. Een ziekte die onze vrijheid aantast en waar we zo snel mogelijk van af willen.


Als afleiding valt bijna heel Nederland over een vakantietripje van onze Koning die even met zijn gezin naar Griekenland wil, één van de weinig veilige gebieden waar we nu nog naar toe kunnen reizen. Onbegrijpelijk! Al die andere Nederlanders die nu op vakantie zijn in Griekenland roepen we toch ook niet terug met de mededeling van “dit kun je niet maken”. Maak je druk over alle Nederlanders die gewoon nog naar onveilige gebieden reizen. Daar zit het gevaar.

Ondertussen is er iets in Frankrijk gebeurd waar we bar weinig aandacht aan schenken en wat veel ernstiger is. Heel Frankrijk en een groot gedeelte van de westerse, vrije, wereld demonstreert tegen zinloos geweld van geloofsextremisten. Hier in Nederland? Niets. We staan wel midden in Coronatijd op een plein in Amsterdam, onveilig te demonstreren omdat “Black Lives Matters” maar nu het om de vrijheid van ALLE mensen in de wereld gaat horen we niets. 

Op de één of andere manier durven we in Nederland niet meer een duidelijk standpunt in te nemen en hier voor uit te komen. Ja, beschermen van minderheden dat is verantwoord, maar beschermen van het grote goed, de meerderheid, nee. Dan zijn we ineens bang dat er een kleine groep mensen boos wordt en achter ons aan komt. 

We leven in een vrij land waar vrijheid van meningsuiting, geloof enz. een grondrecht is. Dit moeten we zo houden. Als je daar problemen mee hebt dan hoor je niet in een democratie thuis.

Rijkele Dijkstra
Directeur Dijkstra Assurantiën en de RegioBank in Leeuwarden

Rijkele Dijkstra

Directeur Dijkstra Assurantiën en 

de RegioBank in Leeuwarden

Meer berichten