vrijdag 25 september, 2020 22:21
Logo rondomvandaag.nl/leeuwarden

Vellinga Optiek: Zonnebrillen, niet alleen hip, ook essentieel om je ogen te beschermen

  Bedrijf in beeld

Inmiddels weten we heel goed dat we onze huid moeten beschermen tegen de zon. Gewapend met zonnebrandcrème factor 15, 30 of zelfs 50 gaan we de strijd aan tegen alle negatieve gevolgen die de zon heeft op onze huid. UV-straling zorgt immers voor huidveroudering én in sommige gevallen zelfs huidkanker en dat houden we natuurlijk liever buiten de deur. Veel mensen weten echter niet dat diezelfde straling ook vergaande gevolgen kan hebben op uw ogen. 

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) schat in dat ongeveer twintig procent van alle gevallen van staar veroorzaakt worden door overmatige blootstelling aan UV-straling en staar is inmiddels één van de meest voorkomende oogziektes bij ouderen in Nederland. Door je ogen goed te beschermen tegen de zon kun je de kans dat je ooit getroffen wordt door staar dus verkleinen. 

Maar werken alle zonnebrillen nu even goed? Nee, in tegendeel! Een zonnebril die je op de markt heb gekocht voor een paar euro beschermt niet gegarandeerd tegen de straling van de zon. Er gebeurt echter wel wat anders. Opticien Akko Vellinga legt uit wat er fout kan gaan als je een zonnebril draagt die niet voldoende beschermt tegen schadelijke UV straling: “Veel mensen weten wel wat er gebeurt met je pupil als je omgeving donkerder wordt. Je pupil wordt dan groter zodat er meer licht op je netvlies valt en je dus ook in het donker redelijk wat kan zien. Als je een slechte zonnebril draagt zal je pupil door de donkere glazen wel vergroten, maar geen straling tegenhouden. Gevolg is dus dat je de binnenkant van je oog juist aan meer gevaarlijke stralingen blootstelt, met alle gevolgen van dien.”

Wanneer je een goedkope zonnebril koopt weet je (zonder dat je goede research doet) nooit zeker of deze je ogen wel écht beschermt. Een keiharde garantie heb je nooit. Dat in tegenstelling met zonnebrillen die de opticien aanbiedt. Dan weet je wel zeker dat je beschermd bent. Zeker wanneer je op vakantie gaat in Friesland is het belangrijk om je ogen goed te beschermen. Het vele water in het Friese landschap reflecteert de schadelijke UV stralingen, waardoor je een versterkt effect krijgt. Zeker watersporters doen er dus goed aan om hun ogen te beschermen. Als je tijdens watersport een bril draagt, wil je natuurlijk niet dat hij van je neus glijdt en dat je hem vervolgens moet opduiken van de bodem. De opticiens en style-adviseurs van Vellinga Optiek helpen je graag in het maken van een goede keuze. 

Bij Vellinga ben je dus gegarandeerd beschermd en vind je alle merken en monturen die nu helemaal in de mode zijn. Denk dan bijvoorbeeld aan de stoere en populaire pilotenmodellen van Ray-Ban, de sportieve look van Adidas, de eigenwijze zonnebrillen van Serengeti, de aantrekkelijke maar toch betaalbare modellen van Sinner en de hippe zonnebrillen van onder andere bekende merken als Rodenstock en Superdry. 

Zoals je verwacht bij een goede opticien kunnen ze alle zonnebrillen verschaffen van glazen op sterkte en dat zorgt naast bescherming tegen de zon ook gewoon voor optimaal kijkcomfort. Bril- of lensdragers zullen wel herkennen hoe vervelend het is om je dagelijkse bril of lenzen, die wel op sterkte zijn, te moeten inwisselen voor een zonnebril zonder de juiste sterkte. Dit kan zelfs leiden tot lichamelijke gevolgen als hoofdpijn of vermoeidheid. 

Veel mensen zien al in hoe belangrijk het is om je huid te beschermen tegen de zon. Je ogen beschermen is misschien nog wel belangrijker. Doe dus goed je research en koop een zonnebril die je ogen ook echt beschermd! De medewerkers van Vellinga Optiek helpen je hier graag mee. En in de komende periode kunt u ook nog van een mooie aanbieding profiteren! Wij hebben een prachtige selectie actie modellen voor u samengesteld.

ZONNEBRIL OP STERKTE ACTIE 

TIJDELIJK
Enkelvoudig vanaf 99,-
Multifocaal vanaf 199,-
Actie geldig tot 31 juli 2020.
Vraag naar de voorwaarden

Naauw 13  |  8911 HW Leeuwarden
058 216 2124
info@vellingaoptiek.nl  |  
vellingaoptiek.nl

Meer berichten