Afbeelding

SC Cambuur presenteert Bijzondere Eredivisie g-team

Algemeen

LEEUWARDEN - Met gepaste trots werd donderdag in de rust van de wedstrijd tussen SC Cambuur en Heracles Almelo een wel heel bijzonder team gepresenteerd. Vanaf dit seizoen gaat SC Cambuur, in samenwerking met ROC Friese Poort, met een eigen g-team deelnemen aan de Bijzondere Eredivisie. Hierin gaan onze toppers het opnemen tegen onder meer Ajax, FC Groningen, FC Utrecht en sc Heerenveen.

Studenten van ROC Friese Poort die hebben gekozen voor het keuzedeel LSR (Leider Sportieve Recreatie) zullen hierbij een belangrijke ondersteunende rol spelen bij zowel de trainingen als de wedstrijden van het SC Cambuur g-team. 

Karin Smit (coördinator Cambuur Verbindt) legt uit waarom de club het zo belangrijk vindt om deel te nemen aan deze competitie: “Elk jaar organiseerden we in het Cambuur Stadion al een G-dag waarbij ook de spelers en trainers van het eerste elftal aanwezig waren. De aanstekende energie en het ongekende enthousiasme van de kinderen hebben ons geïnspireerd nog meer te doen met deze fantastische doelgroep en de deelname aan de Bijzondere Eredivisie is wat dat betreft een hele logische stap. We willen vooral ook andere clubs en verengingen inspireren om deze doelgroep te omarmen en het op meer plekken in onze provincie mogelijk maken om te sporten in een g-team.”

Jacoba Posthumus (vestigingsdirecteur ROC); “Cambuur verbindt en Friese Poort dragen dezelfde waarden uit namelijk: talentontwikkeling, investeren in gezondheid en integratie in de maatschappij. Als Friese Poort willen we de studenten meer meegeven dan alleen het leren van een vak. Doordat studenten ondersteunen bij de trainingen en de wedstrijden van het G team kunnen de studenten hun eigen talenten ontwikkelen en die van het G team. Daarnaast vinden we het belangrijk dat studenten maatschappelijk betrokken zijn en door samen op te trekken met Cambuur verbindt ontstaat er een win-winsituatie.”

Afgelopen zondag 26 september werd de Bijzondere Eredivisie afgetrapt in Doetinchem bij De Graafschap en namen de spelers van SC Cambuur het op tegen VVV- Venlo en FC Emmen.

We hebben een prachtige dag gehad Cambuur – VVV Venlo eindigde in een 2-2 gelijkspel. 

Cambuur – FC Emmen 1-5. Geen winst, maar dat mocht de pret niet drukken. We hebben genoten! 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Veel schade en verkeersoverlast bij kop-staartbotsing in Leeuwarden 112-Nieuws 12 uur geleden
Roos en Lionne tijdens de finale
Studenten van Aeres VMBO behalen de eerste plek bij de Skills Awards Educatie 16 uur geleden
Afbeelding
Succesvolle pilot Aanpak Vroegsignalering wordt voortgezet met EropAf-team Financieel 18 uur geleden
Afbeelding
Wat is er te doen tijdens Koningsdag 2024 in Leeuwarden? Cultuur 20 uur geleden
Tenzij er nog kou komt, mogen we veel wespen verwachten dit jaar.
Vooruitzicht wespenoverlast voorlopig niet gunstig Natuur 25 apr, 18:00
Afbeelding
Geen of minder treinen in juni en juli rond Leeuwarden Verhalen uit de buurt 25 apr, 15:00
Afbeelding
Midterm review gemeente: Blijven investeren in de toekomst! Politiek 25 apr, 12:00
Afbeelding
Nynke Duijff winnaar Grut Frysk Diktee Verhalen uit de buurt 25 apr, 10:00