Inge van der Meulen van Schoonheidssalon Inge poseert met de felbegeerde Beauty Award.
Inge van der Meulen van Schoonheidssalon Inge poseert met de felbegeerde Beauty Award. Foto: Rob Dijkstra

Inge is schoonheidsspecialist van het jaar 20/21

Gezondheid

LEEUWARDEN - Inge van der Meulen van Schoonheidssalon Inge mag zich nu officieel Schoonheidsspecialist van het Jaar 2020/2021 noemen in de regio noord. Op zondag 25 april kreeg Inge de Beauty Award digitaal uitgereikt. De Beauty Award is een prestigieuze prijs, waarbij een vakjury beoordeelt hoe goed de salon is. Aan de hand van een Mystery Guest, bekijkt de jury of de schoonheidssalons waarmaken wat ze beloven. Oftewel, een enorme eer voor de enthousiaste onderneemster uit Leeuwarden. Wij bezochten Inge bij haar Schoonheidssalon, om bij te praten en te vragen naar wat er zo bijzonder is aan haar salon.

Wanneer we de salon aan de Leeuwerikstraat in Leeuwarden binnengaan, staat de trotse eigenaresse ons al op te wachten. Goed in het zicht prijkt de prestigieuze award versiert met feestelijke slingers en ballonnen. En dat is natuurlijk niet zonder reden, want Schoonheidsspecialist van het Jaar wordt je niet zomaar. Naast de basis gezichtsbehandelingen, is Schoonheidssalon Inge namelijk gespecialiseerd Medisch Schoonheidsspecialist.

Specialist in dermatologie

Het grote misverstand dat volgens Inge bestaat, is dat een schoonheidsspecialist alleen bezig is met maskertjes en make-up. Maar het is juist veel meer dan dat. Als Medisch Schoonheidsspecialist leer je bijvoorbeeld om afwijkingen in de huid te herkennen. “Ik vind dermatologie echt waanzinnig interessant. Een gezonde huid, hoe realiseer je dat? In de salon leer je om afwijkingen aan de huid te herkennen, wat de huid nodig heeft om gezond te worden, maar ook hoe je deze klachten kunt behandelen.”


Inge van der Meulen is geschoold als ‘Medisch Schoonheidsspecialist’. - Rob Dijkstra

Voldoening uit medische specialisatie

Volgens Inge is dat ook wat het vak zo leuk maakt. “Als je uit school komt, dan krijg je een bepaalde basis mee. Je rijbewijs zeg maar. Daarna begint het eigenlijk pas. Natuurlijk is het fijn als iemand na een behandeling verzorgd de deur uitgaat, maar onze wereld heeft zoveel meer te bieden. Ik geniet bijvoorbeeld enorm van de dermatologische kant, maar je zou bijvoorbeeld ook meer de kant van een spa op kunnen gaan. Meer de relaxte kant zeg maar. Er zijn talloze mogelijkheden en die gaan verder dan alleen make-up en gezichtsbehandelingen. Je kunt echt iets betekenen voor mensen. Daar haal ik veel voldoening uit.”

Natuurlijk is het fijn als iemand verzorgd de deur uitgaat, maar onze wereld heeft zoveel meer te bieden.

Geschoold personeel

Het succes van Schoonheidssalon Inge is volgens Inge niet alleen te danken aan haar eigen inzet. Zo heeft de salon in totaal zeven geschoolde medewerkers in huis. Alle schoonheidsspecialistes zijn opgeleid in dermatologie. De medewerkers weten dan ook veel over huidaandoeningen, vooral in het tijdig signaleren van huidkanker. “Als jij daarop getraind bent, kan dat enorm waardevol zijn voor mensen.” Daarnaast is er ook een mannelijke masseur aanwezig in de salon. “Dat vinden we ontzettend leuk, want het brengt een andere dynamiek in het team.”

Uitbreiding van het pand

Inge kijkt altijd naar mogelijkheden om het bedrijf te verbeteren. Op dit moment werken ze met twee behandelkamers, maar ze zou graag naar een statiger pand toe willen. “Maar we zien wel hoe het komt, als onderneemster sta je in ieder geval nooit stil hè”, lacht Inge enthousiast.


De Beauty Award prijkt op de plank bij Schoonheidssalon Inge - Rob Dijkstra

www.inge-schoonheidssalon.nl

Afbeelding
Veel schade en verkeersoverlast bij kop-staartbotsing in Leeuwarden 112-Nieuws 15 uur geleden
Roos en Lionne tijdens de finale
Studenten van Aeres VMBO behalen de eerste plek bij de Skills Awards Educatie 19 uur geleden
Afbeelding
Succesvolle pilot Aanpak Vroegsignalering wordt voortgezet met EropAf-team Financieel 21 uur geleden
Afbeelding
Wat is er te doen tijdens Koningsdag 2024 in Leeuwarden? Cultuur 23 uur geleden
Tenzij er nog kou komt, mogen we veel wespen verwachten dit jaar.
Vooruitzicht wespenoverlast voorlopig niet gunstig Natuur 25 apr, 18:00
Afbeelding
Geen of minder treinen in juni en juli rond Leeuwarden Verhalen uit de buurt 25 apr, 15:00
Afbeelding
Midterm review gemeente: Blijven investeren in de toekomst! Politiek 25 apr, 12:00
Afbeelding
Nynke Duijff winnaar Grut Frysk Diktee Verhalen uit de buurt 25 apr, 10:00