donderdag 9 juli, 2020 03:17
Logo rondomvandaag.nl/leeuwarden
Artist impression van de nieuwbouw aan de Canadezenlaan in de Vrijheidswijk.
Artist impression van de nieuwbouw aan de Canadezenlaan in de Vrijheidswijk. (Foto: Elkien)

Elkien gaat 31 appartementen aan Canadezenlaan bouwen

Woningbouwcorporatie Elkien gaat nieuwbouw plegen aan de Canadezenlaan in Leeuwarden en begint binnenkort op de locatie van het voormalig wijkgebouw van de Vrijheidswijk, met de bouw van 31 nieuwe appartementen. Deze appartementen zijn geschikt voor één tot twee personen. 

Door het gebruik van zonnepanelen en een aansluiting op het aanwezige warmtenetwerk zijn de appartementen zeer energiezuinig en klaar voor de toekomst. Al met al een investering van zo’n 5,6 miljoen. De verwachting is dat in mei 2021 de eerste bewoners de sleutel van hun nieuwe thuis krijgen.

Duurzame wijkvernieuwing Canadezenlaan
Sinds 1 juli 2018 mogen nieuwbouw woningen niet meer aangesloten worden op het gasnet, daarom worden deze woningen gasloos gebouwd. Ze worden aangesloten op het warmtenetwerk van Ennatuurlijk. De warmte wordt eerst geleverd vanuit het centrale ketelhuis in Camminghaburen, net als de overige flats aan de Canadezenlaan.
Op termijn wordt het netwerk aangesloten op de restwarmte van Friesland Campina. Hierdoor is er geen centrale verwarming of gasaansluiting meer nodig. Omdat de gasvoorraad niet oneindig is, is dit een belangrijke stap richting de toekomst.
Meer berichten