Cap'n Pancake brengt de bestelling zo in uw auto
Cap'n Pancake brengt de bestelling zo in uw auto

Van het schip zo in de auto: ‘t Pannekoekschip komt met drive-through

Bedrijf in beeld

LEEUWARDEN - Deze tijden vragen heel wat creativiteit van ondernemers. Gelukkig is dat juist één van de sterkste punten van Max Tuik, alias Capt’n Pancake,van ‘t Pannekoekschip in Leeuwarden. Binnen no-time organiseerde hij een ‘stop & go’ drive-through: “Als er een bestelling binnenkomt gaan we aan de slag. Op de afgesproken tijd staan we bij de weg klaar met uw bestelling. Zo kunt u thuis genieten van overheerlijke pannekoeken!”

Het is natuurlijk geen echte ‘drive-through’ zoals je dat weleens ziet bij een grote, gele M. ‘t Pannekoekschip ligt aan een doorgaande weg, een doorrijlaan aanleggen zou compleet onrealistisch zijn. Gelukkig weten ze bij ‘t Pannekoekschip daar wel raad mee. Met het ‘stop & go’ systeem hoeven auto’s maar even te stoppen en het raampje open te doen om hun bestelling aan te nemen. 

“Het is ideaal voor gezinnen,” vertelt Max, “Je hoeft geen plekje te vinden voor de auto, je hoeft de parkeermeter niet te betalen en kinderen kunnen gewoon in de auto blijven zitten.” Zijn vaste klanten, ‘de trouwe pannekoekeneters’, hebben de stop & go al getest en het werkt perfect. “U kiest een pannekoek uit met de menukaart die je op onze site kan vinden en belt eventjes de bestelling door. Samen spreken we een tijd af en wij zorgen er dan gaan wij aan de slag. Op de afgesproken tijd staan wij voor u klaar aan de kant van de weg. Uw bestelling zit veilig in dozen en blijft lekker warm. Er is een mobiel pinsysteem zodat u gelijk kan betalen. Voor u het weet zit u gezellig thuis met uw gezin te genieten!”

Max heeft voor zijn klanten nog een speciale tip: “Probeer echt eens de ´Michiel de Ruyter’ pannekoek! Dit is een spinaziepannekoek die gevuld is met brie, walnoten en honing en getopt met verse rucola. Een verrassende, maar heerlijke combinatie.”

Het idee van de ‘drive-through’ is natuurlijk geboren vanuit de crisis. Net als andere horeca-ondernemingen wordt ook ‘t Pannekoekschip hard getroffen. Een gesloten zaak betekent natuurlijk geen inkomsten: “We krijgen steun van de overheid en dat is hartstikke leuk, maar dat is niet genoeg. De regeling van de overheid gebruik ik om mijn personeel te betalen, hen wil ik graag behouden voor de toekomst. Als ondernemer heb je ook andere kosten, de huur van het schip bijvoorbeeld.” Bestellen bij de ‘drive-through’ is daarom niet alleen handig voor u als klant, maar ook een steuntje in de rug voor ‘t Pannekoekschip zelf. Daarnaast heeft ‘t Pannekoekenschip zich ook aangesloten bij helpdehoreca.nl, waar je cadeaukaarten kan kopen. Zo heeft u iets lekkers voor in de toekomst, maar heeft ‘t Pannekoekschip nu inkomen. 

Kijk op: www.pannekoekschipleeuwarden.nl voor meer informatie. 

Afbeelding
Veel schade en verkeersoverlast bij kop-staartbotsing in Leeuwarden 112-Nieuws 7 uur geleden
Roos en Lionne tijdens de finale
Studenten van Aeres VMBO behalen de eerste plek bij de Skills Awards Educatie 11 uur geleden
Afbeelding
Succesvolle pilot Aanpak Vroegsignalering wordt voortgezet met EropAf-team Financieel 13 uur geleden
Afbeelding
Wat is er te doen tijdens Koningsdag 2024 in Leeuwarden? Cultuur 15 uur geleden
Tenzij er nog kou komt, mogen we veel wespen verwachten dit jaar.
Vooruitzicht wespenoverlast voorlopig niet gunstig Natuur 25 apr, 18:00
Afbeelding
Geen of minder treinen in juni en juli rond Leeuwarden Verhalen uit de buurt 25 apr, 15:00
Afbeelding
Midterm review gemeente: Blijven investeren in de toekomst! Politiek 25 apr, 12:00
Afbeelding
Nynke Duijff winnaar Grut Frysk Diktee Verhalen uit de buurt 25 apr, 10:00