Afbeelding

Rapport onderzoek Lokale Netwerk na Veilig Thuis

Algemeen

LEEUWARDEN - Gemeente Leeuwarden heeft van het Toezicht Sociaal Domein –TSD- een rapport ontvangen met bevindingen en aanbevelingen voor het lokale netwerk na Veilig Thuis. De gemeente heeft op vrijwillige basis meegewerkt aan dit onderzoek, omdat wij het leren in de keten stimuleren.

Onderzoek
Het onderzoek is uitgevoerd in 6 Veilig Thuis regio's, waaronder de Veilig Thuis regio Friesland. Het onderzoek richt zich op casussen die door Veilig Thuis werden onderzocht en daarna zijn overgedragen aan het lokale netwerk. Per gemeente zijn ongeveer 10 dossiers onderzocht.

Resultaat
De aanbevelingen zijn voornamelijk aanbevelingen op casusniveau. Deze aanbevolen werkwijze komt overeen met onze regiovisie Huiselijk Geweld en Kindermishandeling én de samenwerkingsafspraken, zoals die regionaal door de Friese gemeenten zijn vastgelegd in de 'handreiking samenwerkingsafspraken Veilig Thuis Friesland en gebiedsteams'.

Deze handreiking is onlangs in oktober 2019 geactualiseerd, vanwege de aangescherpte meldcode Huiselijk Geweld en Kindermishandeling en het vernieuwde Handelingsprotocol Veilig Thuis.

Regionaal wordt in 2020 de regiovisie Huiselijk Geweld en Kindermishandeling geactualiseerd. De verbeterpunten worden hierin verwerkt.

Belangrijk is dat de afspraken die om verbetering in de uitvoering vragen extra onder de aandacht worden gebracht en dat hierin stappen worden gezet. De Friese gemeenten willen hiervoor een interactieve bijeenkomst organiseren met lokale gebiedsteams en Veilig Thuis, waarbij de borging van de verbeterpunten door de uitvoerende organisaties verder uitgewerkt wordt.

Afbeelding
Veel schade en verkeersoverlast bij kop-staartbotsing in Leeuwarden 112-Nieuws 8 uur geleden
Roos en Lionne tijdens de finale
Studenten van Aeres VMBO behalen de eerste plek bij de Skills Awards Educatie 11 uur geleden
Afbeelding
Succesvolle pilot Aanpak Vroegsignalering wordt voortgezet met EropAf-team Financieel 13 uur geleden
Afbeelding
Wat is er te doen tijdens Koningsdag 2024 in Leeuwarden? Cultuur 15 uur geleden
Tenzij er nog kou komt, mogen we veel wespen verwachten dit jaar.
Vooruitzicht wespenoverlast voorlopig niet gunstig Natuur 25 apr, 18:00
Afbeelding
Geen of minder treinen in juni en juli rond Leeuwarden Verhalen uit de buurt 25 apr, 15:00
Afbeelding
Midterm review gemeente: Blijven investeren in de toekomst! Politiek 25 apr, 12:00
Afbeelding
Nynke Duijff winnaar Grut Frysk Diktee Verhalen uit de buurt 25 apr, 10:00