zaterdag 19 september, 2020 19:54
Logo rondomvandaag.nl/leeuwarden

Ennatuurlijk en Biogas Leeuwarden gaan in gesprek met bewoners Techum en Jabikswoude over nieuwe start warmtenet

LEEUWARDEN – Warmtenetleverancier Ennatuurlijk organiseerde op woensdag 5 februari een zogeheten 'Loket-op-locatie' voor bewoners van de wijken Techum en Jabikswoude. Deze sessie werd gecombineerd met een open dag bij Biogas Leeuwarden, waarvan de installatie na grondige aanpassingen sinds 2019 volledig stabiel draait op duurzaam biogas. Gedurende het Loket-op-locatie kregen bewoners de kans om al hun vragen te stellen aan zowel Ennatuurlijk als Biogas Leeuwarden.

In de wijken Techum en Jabikswoude van Leeuwarden worden 750 woningen verwarmd door duurzaam gas. Voor het warmtenet van Ennatuurlijk wordt er in deze wijken gebruik gemaakt van biogas. Biogas Leeuwarden vergist mest en zet dit vervolgens om naar biogas.

Loket-op-locatie
Ennatuurlijk organiseert regelmatig een 'Loket-op-locatie'. "De bijeenkomst van 5 februari was een mooi succes met een flinke opkomst", aldus Hans Derksen, manager marketing- en productmanagement bij Ennatuurlijk. "Onze klantenservice medewerkers zijn oprecht betrokken en dat voelen klanten feilloos aan. Een optimale service- en dienstverlening is belangrijk, het persoonlijk contact tijdens een Loket-op-locatie maakt het uitstekend mogelijk om toelichting te geven op voorschotten en jaarafrekeningen."

Ids Schaap, directeur van Biogas Leeuwarden, vult aan: "Het is duidelijk te zien dat duurzaamheid in het algemeen, en biogastechniek in het bijzonder leeft bij de mensen. Bewoners kwamen vol interesse en vragen naar de rondleiding en met die belangstelling zijn we erg blij."

Over Biogas Leeuwarden
Biogas Leeuwarden BV is gevestigd op het terrein van de Dairy Campus in Leeuwarden en produceert duurzame biogas wat gebruikt wordt voor de opwek van warmte. De duurzame energie wordt gemaakt door het vergisten van koeienmest en organische reststromen. Op jaarbasis produceert de installatie maximaal 5 miljoen kuub hernieuwbaar aardgas, wat gelijk staat aan het verbruik van circa 4.000 huishoudens. De directie en het beheer van de biogasinstallatie is in handen van Agradu BV uit Sint Nicolaasga

Meer informatie over Biogas Leeuwarden vindt u op www.agradu.nl

Over Ennatuurlijk 
Ennatuurlijk koppelt landelijk producenten en ontvangers van duurzame energie aan elkaar. Het bedrijf levert op deze manier warmte en koude aan ruim 80.000 consumenten en ruim 1200 zakelijke klanten verspreid over heel Nederland, met de grootste concentratie in Breda, Tilburg, Enschede, Helmond en Eindhoven. Hierdoor, en dankzij de inzet van haar 170 medewerkers, levert Ennatuurlijk een belangrijke bijdrage aan de transitie naar schone, duurzame energie in Nederland.

Meer informatie over Ennatuurlijk vindt u op www.ennatuurlijk.nl.

Meer berichten