zondag 20 september, 2020 03:51
Logo rondomvandaag.nl/leeuwarden
Foto: Kees van der Mark

Stap jij bij ons in?

De brandweerposten Marsum en Menaam zijn op zoek naar nieuwe collega's die als vrijwilliger aan de slag willen. Lijkt het jou leuk om je bij één van deze ploegen aan te sluiten? Maar heb je informatie nodig om je keus te maken?

Woensdag 22 januari om 19.30 uur ben je van harte welkom in de kazerne in Menaam aan de Bitgumerdyk 17. Hier vertellen we je graag alles over dit mooie vak. Let op: Werk of woon jij in de omgeving van een andere brandweerkazerne? Verschillende posten in Noordwest Fryslân zoeken nieuwe collega's, ook dan ben je woensdag 22 januari welkom in de kazerne van Menaam. Je kunt ook via de website van brandweer Fryslân je belangstelling aangeven.

De vrijwillige brandweer zoekt mensen die het brandweervak vooral leuk vinden. Als vrijwilliger ben je oproepbaar door middel van een pieper. Werk je dichtbij een brandweerkazerne maar woon je hier niet? Wij zoeken met name collega's die zich overdag in kunnen zetten op het moment dat de pieper gaat. We snappen dat dit alleen kan als je werk het op dat moment toelaat.

We hebben veel te bieden

Je krijgt een mooie opleiding aangeboden gedurende twee jaar die 26 avonden in beslag neemt. Tijdens de basisopleiding leer je natuurlijk blussen, levensreddende handelingen verrichten en technische hulpverlening. Naast die gerichte oefeningen bieden we je ook de mogelijkheid om je conditie op peil te houden. Heb je je diploma gehaald, dan draai je meteen mee als manschap. Om na je opleiding geoefend te blijven is er regelmatig een oefenavond met je ploeg en bieden wij je sportmomenten aan. Voor de uren die je aan de brandweer besteedt krijg je een vergoeding. Wij bieden je spannend en uitdagend werk en een fantastische en hechte groep collega's. En misschien wel het allerbelangrijkste: de mogelijkheid je zinvol in te zetten voor je directe omgeving.

Informatieavond

Werk en/of woon je in de omgeving van een brandweerkazerne (max. 5 minuten) en wil je je inzetten voor de veiligheid van jouw omgeving. Kom dan vrijblijvend naar onze informatiebijeenkomst op
woensdag 22 januari om 19.30 uur. We gaan graag met je in gesprek en geven je informatie over de brandweer. Ook partners zijn welkom!

Meer berichten