zondag 20 september, 2020 02:42
Logo rondomvandaag.nl/leeuwarden

Cote Create is de nieuwe stadskunstenaar van Leeuwarden

LEEUWARDEN - De nieuwe stadskunstenaar van de gemeente Leeuwarden voor de periode 2020-2021 is Cote Create. Burgemeester Sybrand Buma maakte haar naam bekend tijdens de gemeentelijke nieuwjaarsreceptie.

Eind 2019 presenteerde Cote Create samen met twee andere kandidaten haar plannen aan de vierkoppige jury. De twee andere kandidaten waren Tim Honnef en Caro Kroon. Tijdens de selectie heeft de jury gelet op meertaligheid en het vermogen om de inwoners van onze gemeente te betrekken in de plannen. De komende twee jaar wil Cote Create de stad als haar canvas gaan gebruiken, waarbij de inwoners van de gemeente een grote rol spelen.

De jury heeft gekozen voor Cote Create omdat zij in de korte tijd dat ze in Leeuwarden woont zichtbaar is geworden met haar illustratieve figuren in de stad. De jury is van mening dat Cote erg enthousiast is en het in zich heeft om grote groepen mensen bij elkaar te brengen tijdens de periode dat ze stadskunstenaar zal zijn. Daarnaast heeft zij een eigen medium waar zij zich mee uitdrukt: illustratie.

De jury is van mening dat zij het in zich heeft grote groepen mensen de mobiliseren met haar enthousiasme, waarbij het stadskunstenaarschap zichtbaar wordt. De kunstenaar is door haar Chileense afkomst van huis uit al meertalig. De jury is heel erg benieuwd naar wat ze de stad te bieden heeft.

Cote Create is van huis uit grafisch vormgever en is in maart 2019 in Leeuwarden komen wonen. Cote Create is de naam waaronder Maria Jose Jara Veragua actief is als kunstenaar. Cote Create heeft onder andere de toegangspoort van Welcome to the Village gemaakt, heeft het canvas tasje voor hogeschool NHL Stenden ontworpen en haar ontwerpen zijn op diverse winkelruiten in de stad te zien geweest.

Meer berichten