dinsdag 4 augustus, 2020 02:10
Logo rondomvandaag.nl/leeuwarden

Burgemeester Buma sluit twee woningen vanwege overtreding Opiumwet

LEEUWARDEN - Op 3 januari 2020 zijn op last van burgemeester Buma twee woningen in de gemeente Leeuwarden gesloten vanwege overtredingen van de Opiumwet.

In Warten werd een woning aan de Rounwei gesloten. In deze woning trof de politie op 18 oktober 2019 een handelshoeveelheid harddrugs aan (5,39 gram cocaïne en 124,89 gram amfetamine) evenals aan drugshandel te relateren goederen (verpakkingsmaterialen, weegschalen met poederresten).

Verder werd in Leeuwarden een woning aan de Jan van de Capellestraat gesloten. Hier trof de politie op 26 september 2019 een in werking zijnde hennepkwekerij met 326 hennepplanten aan.

Als dergelijke hoeveelheden hard- en softdrugs in een woning worden aangetroffen, is de burgemeester op grond van de Opiumwet bevoegd om die woning te sluiten. De burgemeester maakt hier gebruik van die bevoegdheid. Sluitingen zoals deze zijn goede voorbeelden van de uitvoering van het handhavingsbeleid in de gemeente Leeuwarden; het doel van dit beleid is – kort gezegd – het tegengaan van drugshandel en het voorkomen van drugsgerelateerde onveiligheid en/of overlast voor omwonenden. De gemeente, Politie Noord-Nederland en het Openbaar Ministerie werken intensief samen om tegen illegale drugshandel op te treden.

Meer berichten