Afbeelding

Breeuwsma en Van Ruijven verdedigen titels bij KPN NK Shorttrack 2020

Sport

Leeuwarden is op zaterdag en zondag 4 en 5 januari 2020 het toneel van de KPN NK Shorttrack. Slagen Lara van Ruijven en Daan Breeuwsma erin hun titels te prolongeren? Moeten ze een ploeggenoot uit de nationale selectie voor laten gaan, of snoept een jonkie uit een van de regionale talentencentra het goud weg?

Op 5 januari weten we het antwoord. Op die dag staan in de Elfstedenhal in de Friese hoofdstad alle finales van deze NK op het programma. Het laatste nummer van de dag is een finale mixed gender relay, dus een aflossingswedstrijd met mannen en vrouwen over 2000 meter. Zaterdags werken de deelnemers alle voorrondes af.

In Leeuwarden staan niet alleen de nationale titels op het spel, De Selectiecommissie Shorttrack van de KNSB maakt immers na deze NK bekend welke rijders (zowel individueel als relay) zullen deelnemen aan de ISU EK shorttrack in het Hongaarse Debrecen (24-26 januari). Het selectiedocument dient hiervoor als basis.

Suzanne Schulting, die haar Europese titel verdedigt, is op basis van haar resultaten in de World Cups zo goed als zeker van EK-deelname. Ook Lara van Ruijven en Yara van Kerkhof maken grote kans op EK-deelname. Bij de vrouwen heeft Nederland drie individuele startbewijzen.

Voor de twee individuele EK-tickets bij de mannen ligt de strijd nog open. Voor de Selectiecommissie tellen niet alleen de resultaten in Leeuwarden mee, maar ook die van de eerste vier World Cups in dit seizoen.

De KPN NK Shorttrack vinden voor het eerst plaats in de Elfstedenhal te Leeuwarden. Actuele informatie over de wedstrijden, inclusief de uitslagen, is te vinden op schaatsen.nl. Op deze website is op zondag ook een livestream. Wie de wedstrijden in Leeuwarden zelf wil bijwonen, is uiteraard van harte welkom. De entree is gratis!

Programma

Zaterdag 4 januari l 10.00 – 15.00 uur: time trials en kwartfinales 1500m, 500m en 1000m.

Zondag 5 januari l 11.00 – 16.00 uur: (halve) finales 1500m, 500m, 1000m, superfinale (3000m) en finale mixed gender relay.

Afbeelding
Veel schade en verkeersoverlast bij kop-staartbotsing in Leeuwarden 112-Nieuws 9 uur geleden
Roos en Lionne tijdens de finale
Studenten van Aeres VMBO behalen de eerste plek bij de Skills Awards Educatie 13 uur geleden
Afbeelding
Succesvolle pilot Aanpak Vroegsignalering wordt voortgezet met EropAf-team Financieel 15 uur geleden
Afbeelding
Wat is er te doen tijdens Koningsdag 2024 in Leeuwarden? Cultuur 17 uur geleden
Tenzij er nog kou komt, mogen we veel wespen verwachten dit jaar.
Vooruitzicht wespenoverlast voorlopig niet gunstig Natuur 25 apr, 18:00
Afbeelding
Geen of minder treinen in juni en juli rond Leeuwarden Verhalen uit de buurt 25 apr, 15:00
Afbeelding
Midterm review gemeente: Blijven investeren in de toekomst! Politiek 25 apr, 12:00
Afbeelding
Nynke Duijff winnaar Grut Frysk Diktee Verhalen uit de buurt 25 apr, 10:00