dinsdag 22 september, 2020 08:44
Logo rondomvandaag.nl/leeuwarden
Rinus Beintema van Suver Nuver
Rinus Beintema van Suver Nuver (Foto: Johan Vogelzang)

Oud-burgemeester Ferd Crone mag voor rechtbank getuigen in zaak Suver Nuver

Vervolg in rechtszaak medicinale cannabisolie Suver Nuver:

Oud-burgemeester Ferd Crone mag voor rechtbank getuigen

LEEUWARDEN - Oud-burgemeester Ferd Crone van de gemeente Leeuwarden mag voor de rechtbank in Zwolle gaan getuigen over hoe het feitelijk gedogen van de medicinale cannabisolie van Stichting Suver Nuver er in zijn tijd uitzag. Dat is maandag 2 december bij de rechtbank in Zwolle bepaald waar momenteel een rechtszaak tegen Suver Nuver loopt.

Houd RondomVandaag.nl in de gaten!
Eind deze week vind je op deze site  een super interessant artikel over de plannen die Rinus Beintema van Suver Nuver heeft met het transparant en wetenschappelijk verantwoord opkweken, controleren en distribueren van (medicinale) cannabis. Hij wil de Leeuwarder en Friese economie er volstrekt legaal van werkgelegenheid mee voorzien, graag in samenwerking met officiële instanties en bedrijven.

Duizenden steunverklaringen
Het door Stichting Suver Nuver geschreven bericht over de rechtszaak meldt: De rechtbank heeft, op verzoek van advocaat Tim Vis, bepaald dat oud-burgemeester Ferd Crone, drie donateurs en drie vrijwilligers van Suver Nuver mogen getuigen. Eerder ontving de rechtbank al duizenden schriftelijke steunverklaringen van donateurs. Beintema: “Ik ben heel erg blij dat de rechtbank met de onderzoekswensen is meegegaan. Onze donateurs en vrijwilligers willen graag vertellen hoe Suver Nuver werkt en waar we voor staan”.

De rechtbank heeft verder bepaald dat zij wil dat het openbaar ministerie uitlatingen van oud-burgemeester Crone in de uitzending ‘MediWiet’ van IepenUp (Omrop Fryslan) in een proces-verbaal vastlegt, zodat Crone kan worden bevraagd over het feitelijk gedogen van de activiteiten van Suver Nuver in Leeuwarden en het overleg dat daarover met het openbaar ministerie heeft plaatsgevonden.

Medisch-wetenschappelijk onderzoek
De rechtbank wil ten slotte worden geïnformeerd over de financiële situatie van de non-profit stichting en wil daarbij, onder meer, weten hoeveel Suver Nuver uitgeeft aan pogingen medisch-wetenschappelijk onderzoek naar de werking van cannabisolie van de grond te krijgen.

Beintema: “Suver Nuver staat voor transparantie, we werken dan ook graag mee om alle inzicht te geven in de bedrijfsvoering en financiën van de stichting. We willen graag laten zien hoe we ons inzetten voor vrije verkrijgbaarheid van goede wietolie voor onze donateurs en ook welke stappen we maken op weg naar goed medisch-wetenschappelijk onderzoek”.

Supplement met heilzame werking
Het openbaar ministerie verdenkt Stichting Suver Nuver van het overtreden van de geneesmiddelenwet en de Opiumwet. Suver Nuver betwist de beschuldigingen en geeft aan haar producten juist niet als geneesmiddel aan te bieden, maar als supplement dat voor velen een heilzame werking lijkt te hebben.

De stichting beijvert zich juist om grootschalig medisch-wetenschappelijk onderzoek naar deze werking van wietolie van de grond te krijgen. Daarnaast doet Suver Nuver er alles aan om zo transparant mogelijk op te treden en om met haar activiteiten zoveel mogelijk goeds te doen voor het welzijn van haar donateurs en om daarbij ook op een veilige, verantwoorde manier, zonder overlast voor de openbare orde, invulling te geven aan de grote bestaande behoefte aan wietolieproducten.

Meer berichten