zaterdag 11 juli, 2020 15:44
Logo rondomvandaag.nl/leeuwarden

Tankstations nemen maatregelen om CO2-uitsoot van weggebruikers tot 90% te verminderen

LEEUWARDEN & GROU - Neste MY Renewable Diesel™ is vanaf nu te koop bij tankstations BSP/Esso Express en BSP/Firezone in Grou en Leeuwarden. Neste MY Renewable Diesel wordt geproduceerd op basis van 100% hernieuwbare grondstoffen en is een innovatie die de uitstoot van broeikasgassen aanzienlijk kan verminderen: tot 90% minder in vergelijking met traditionele fossiele diesel. Het bijzondere aan Neste MY Renewable Diesel is dat het een volwaardige dieselvervanger is, de chemische samenstelling is vergelijkbaar met fossiele diesel. Dieselmotoren draaien er probleemloos op, zonder dat er aanpassingen nodig zijn (ook als je auto al 20 jaar oud is).

Niet alleen bedrijven, maar ook de inwoners van de provincie Friesland kunnen vanaf nu Neste MY Renewable Diesel tanken op deze locaties. Op die manier kunnen ook de particuliere weggebruikers zorgen voor een sterke vermindering van de uitstoot van broeikasgassen in hun directe omgeving.

Samenwerking

EG Group, de exploitant van deze tankstations, is een samenwerking aangegaan met Neste, 's werelds grootste producent van hernieuwbare brandstoffen, door het nieuwe product Neste MY Renewable Diesel in 2019 via meer dan 50 tankstations in Nederland aan te bieden. EG Group en Neste sluiten een samenwerkingsovereenkomst af voor meerdere jaren. De langetermijnsamenwerking biedt de Nederlandse markt een betrouwbare, duurzame diesel die tegemoet komt aan alle technologische eisen en criteria op het gebied van duurzaamheid.

"In Neste hebben wij een toonaangevende en betrouwbare partner gevonden voor de uitbreiding van ons aanbod van milieuvriendelijkere brandstoffen. Neste MY Renewable Diesel is vanaf nu beschikbaar via ons uitgebreide netwerk van tankstations of kan veelal binnen 24 uur op locatie worden geleverd vanaf ons eigen brandstoffendepot. Wij hebben er het volste vertrouwen in dat wij samen met Neste onze relaties verder kunnen helpen in de verduurzaming van hun business", zegt John Bijl, Head of B2B Fuel & Lubes Sales Benelux bij EG Group.

Neste MY Renewable Diesel

"De klimaatcrisis is een van de grootste uitdagingen van deze tijd. Door het gebruik van Neste MY Renewable Diesel kunnen onze klanten de uitstoot van broeikasgassen tot 90% verminderen ten opzichte van fossiele diesel. Wij zijn dan ook zeer tevreden om onze samenwerking met distributiepartner EG Group voort te zetten. Zij zijn een betrouwbare partner met een groot bereik in de Nederlandse markt", legt Pieter Zonneveld, Vice President Sales voor Neste in Europa en Azië uit.

Neste MY Renewable Diesel is verkrijgbaar bij de volgende locaties:

Grou

Tankstation: BSP/Esso Express (voor bedrijven en particulieren)

Adres: It Moleân 2, 9001 XS

Leeuwarden

Tankstation: BSP/Firezone (voor bedrijven en particulieren)

Adres: Morseweg 1c, 8912 BG

Meer berichten