Afbeelding
Foto: De nieuwe toegangsbrug tot Blitsaerd

Toegangsbruggen tot Blitsaerd gebouwd door Jansma Drachten BV

Zakelijk

LEEUWARDEN - Ruim en waterrijk wonen aan de rand van Leeuwarden. Waterrijk wonen is prachtig, om het woongenot nog groter te maken zijn goede infrastructurele verbindingen essentieel. Hieraan gaat Jansma Drachten BV bijdragen door de bouw van twee bruggen in Blitsaerd Oost. Er brug komt over de Bonkefeart en eentje in de Blitsaerderleane.

Jansma Drachten BV is een infra specialist. In de meer dan 100 jaar die wij bestaan hebben wij vele projecten afgerond in Noord Nederland. Wegenbouw is van oudsher onze kerntaak, anno 2021 zijn we uitgegroeid tot een moderne allround aannemer die onder andere tunnels, sluizen en bruggen bouwt. Maar ook voor het aanleggen van riolering en het bouw- en woonrijp maken van terreinen draaien wij onze handen niet om.
Die 100 jaar vakkennis komt altijd van pas, want iedere situatie en project is anders. Juist dat maakt ons werk zo leuk en uitdagend. Ieder project is maatwerk. Wij van Jansma hebben de afgelopen jaren meerdere projecten in en rondom Leeuwarden afgerond. Denk aan de bouw van drie bruggen in Wiarda (2021), de herinrichting van fietsstraat Tjerk Hiddesstraat (2020) en de herinrichting van de Planetenlaan (2019). Hiernaast hebben we een aantal kleinere klussen uitgevoerd in Leeuwarden. Bijzondere en indrukwekkende werken in de regio zijn bijvoorbeeld de bouw van gemaal De Heining (2018) en de renovatie van de kademuren in Balk (2021). Op onze website www.jansma.biz kun je meer over onze projecten vinden.

De bruggen die we in deze wijk gaan bouwen maken deel uit van de toegangswegen tot de wijk. Op basis van het voorontwerp van opdrachtgever CV Blitsaerd hebben wij de constructieberekeningen en tekeningen gemaakt voor beide bruggen. Het is dus niet zo dat we alleen maar bouwen, ook in de voorgaande fases dragen wij vaak bij. Wij starten in april met de bouw van de brug over de Bonkefeart, zodra deze gereed is starten we met de brug in de Blitsaerderleane. We verwachten dat we beide bruggen eind 2021 gereed hebben. Wie weet staan jullie nog een keer op onze brug als de eerste schaatser van de Elfstedentocht finisht! En ben je nou helemaal enthousiast geworden van onze werkzaamheden, we zoeken nog collega’s!

Jansma Drachten BV

De Bolder 1, 9206 AM Drachten
0512 334 070
www.jansma.biz

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Componist des Vaderlands Martin Fondse schrijft muziek voor Nederland Evenement 16 minuten geleden
Afbeelding
Boeren houden koeien binnen: protest tegen stikstofbeleid Samenleving 1 uur geleden
Afbeelding
Visser Plant Boomkwekerij/Plantencentrum Wonen 2 uur geleden
Afbeelding
Into The Grave mag na twee jaar weer los! Evenement 6 uur geleden
Afbeelding
Cybercriminaliteit in Friesland neemt af met 22,8% Algemeen 19 uur geleden
Afbeelding
Column Melissa: Dit is wat ik vind van ‘cancel culture’ Column 20 uur geleden
Afbeelding
FVC’er Olivier Veldhuizen naar Cambuur Sport gisteren
Afbeelding
Brand in opslagloods snel geblust in Leeuwarden Algemeen gisteren