Afbeelding
Foto: Unsplash

Leeuwarden krijgt XXL-vaccinatielocatie

Gezondheid Corona nieuws

LEEUWARDEN - Om alle volwassen Friezen voor eind januari te kunnen prikken met een extra prik (boostervaccinatie), opent GGD Fryslân op maandag 27 december een XXL- vaccinatielocatie in het WTC Expo in Leeuwarden. Hierdoor kunnen er in Fryslân maximaal 8.700 prikken per dag gezet worden. 

Omdat prikhokjes in de nieuwe hal vervallen, kunnen 240 mensen tegelijkertijd een prik krijgen. De totale capaciteit van deze hal is 4.700 vaccinaties per dag. Belangrijk: alleen met een vooraf gemaakte afspraak komen mensen in aanmerking voor een extra prik (boostervaccinatie).

Tijdwinst

Ook de vernieuwde aanpak van de noodzakelijke registratie levert tijdwinst op. Administratieve afhandelingen vinden namelijk vooraf plaats bij een registratieloket en niet meer in afzonderlijke prikhokjes.

Veiligheid gewaarborgd

Door de oppervlakte van de hal blijft een veilige afstand tussen de stoelen gewaarborgd. De stoel waarop geprikt wordt is meteen ook bedoeld voor het kwartier wachttijd dat nodig is om te kijken of de vaccinatie bijwerkingen teweeg brengt.

Capaciteit andere locaties

Ook op de vaccinatielocaties in Heerenveen, Drachten, Sneek en Dokkum schroeft GGD Fryslân de prikcapaciteit en de snelheid op. Hier wordt nog onderzocht hoe dit het meest efficiënt kan. Tot die tijd blijft hier de tot nu toe gehanteerde werkwijze gelijk. Wel zijn de openingstijden verruimd en alle locaties dagelijks geopend.

Afbeelding
Boeren houden koeien binnen: protest tegen stikstofbeleid Samenleving 17 minuten geleden
Afbeelding
Visser Plant Boomkwekerij/Plantencentrum Wonen 1 uur geleden
Afbeelding
Into The Grave mag na twee jaar weer los! Evenement 5 uur geleden
Afbeelding
Cybercriminaliteit in Friesland neemt af met 22,8% Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Column Melissa: Dit is wat ik vind van ‘cancel culture’ Column 19 uur geleden
Afbeelding
FVC’er Olivier Veldhuizen naar Cambuur Sport 23 uur geleden
Afbeelding
Brand in opslagloods snel geblust in Leeuwarden Algemeen gisteren
Afbeelding
24 mei verschijnt bij uitgeverij Noordboek Klooster Claercamppad: Wandel- en Fietsroutes door de Friese Waddendelta Algemeen gisteren