Afbeelding
Foto: Unsplash

Leeuwarden krijgt XXL-vaccinatielocatie

Gezondheid Corona nieuws

LEEUWARDEN - Om alle volwassen Friezen voor eind januari te kunnen prikken met een extra prik (boostervaccinatie), opent GGD Fryslân op maandag 27 december een XXL- vaccinatielocatie in het WTC Expo in Leeuwarden. Hierdoor kunnen er in Fryslân maximaal 8.700 prikken per dag gezet worden. 

Omdat prikhokjes in de nieuwe hal vervallen, kunnen 240 mensen tegelijkertijd een prik krijgen. De totale capaciteit van deze hal is 4.700 vaccinaties per dag. Belangrijk: alleen met een vooraf gemaakte afspraak komen mensen in aanmerking voor een extra prik (boostervaccinatie).

Tijdwinst

Ook de vernieuwde aanpak van de noodzakelijke registratie levert tijdwinst op. Administratieve afhandelingen vinden namelijk vooraf plaats bij een registratieloket en niet meer in afzonderlijke prikhokjes.

Veiligheid gewaarborgd

Door de oppervlakte van de hal blijft een veilige afstand tussen de stoelen gewaarborgd. De stoel waarop geprikt wordt is meteen ook bedoeld voor het kwartier wachttijd dat nodig is om te kijken of de vaccinatie bijwerkingen teweeg brengt.

Capaciteit andere locaties

Ook op de vaccinatielocaties in Heerenveen, Drachten, Sneek en Dokkum schroeft GGD Fryslân de prikcapaciteit en de snelheid op. Hier wordt nog onderzocht hoe dit het meest efficiënt kan. Tot die tijd blijft hier de tot nu toe gehanteerde werkwijze gelijk. Wel zijn de openingstijden verruimd en alle locaties dagelijks geopend.

Afbeelding
1,3 miljoen euro beschikbaar voor nieuwe woonruimte door herbestemming Duurzaamheid 11 uur geleden
Afbeelding
Woning aan de Bijenhofstraat gesloten vanwege overtreding Opiumwet Politie 13 uur geleden
Afbeelding
Silvester van der Water voor drie seizoenen naar SC Cambuur Sport 15 uur geleden
Afbeelding
Lezing over dr. Jacob Botke door Harry Wijnandts bij de Dorpskerk Huizum, Leeuwarden, zaterdag 16 juli 2022, om 15.00 uur. Cultuur 16 uur geleden
Afbeelding
Vraag vóór 1 september 2022 je huur- of zorgtoeslag over 2021 aan Financieel 19 uur geleden
Afbeelding
Visles op It Twaluk Leeuwarden Educatie 21 uur geleden
Afbeelding
Grote, maar toch kleine veranderingen bij Oogwereld Vellinga: “nog meer tijd voor onze klanten” Zakelijk 23 uur geleden
Afbeelding
Wie worden de Olympische helden van de Toekomst Sport 30 jun, 18:00