©Foto: Hoge Noorden / Jacob Van Essen

21–05-2022
Fotofestival
Welkom in Heechterp
Beeld van een Wijk
Opening door oa wethouder Hein de Haan van de gemeente Leeuwarden
©Foto: Hoge Noorden / Jacob Van Essen 21–05-2022 Fotofestival Welkom in Heechterp Beeld van een Wijk Opening door oa wethouder Hein de Haan van de gemeente Leeuwarden

Wethouder en wijkbewoonster openen ‘Welkom in Heechterp’

Cultuur

Loco-burgemeester Hein de Haan van Leeuwarden en wijkbewoonster Kadiatu Bonkei Kamara openden zaterdag 21 mei het Fotofestival ‘Welkom in Heechterp’. Dat deden ze door, onder grote belangstelling, een kleurrijk spandoek te onthullen bij het wijkcentrum.

Hein de Haan zegt enthousiast te zijn over het project. ‘Op een mooie en ontroerende manier zijn de bewoners van Heechterp-Schieringen in beeld gebracht. De fotografen hebben de rijkdom van de wijk vastgelegd: de bewoners zelf. Zij zijn en maken de wijk.’ Op acht pleintjes in Heechterp worden zo’n 200 foto’s worden getoond. Bijzonder zijn de acht grote foto’s, van zes bij vier meter, van wijkbewoners. Deze portretten hangen langs de flats die straks worden afgebrokenKadiatu kreeg uit handen van fotograaf Ton Groot Haar het eerste exemplaar uitgereikt van het fotoboek ‘Welkom in Heechterp. De rijkste wijk van Nederland’.

Op alle acht pleintjes is er een expositie. Menno de Boer legde vast hoe wijkbewoners hun verjaardag vieren, Ton Groot Haar maakte portretten van tien trotse kinderen uit groep 7/8 van de Plataanschool, Dineke Kaal fotografeerde het straatbeeld van Heechterp en Elske Riemersma zocht wijkbewoners op uit verschillende culturen. Kinderen van de Plataanschool fotografeerden ouderen in de wijk en deelnemers van de cursus Kijk mijn Wijk maakten fotoseries zoals zij de wijk zien. Ook worden oude archieffoto’s getoond van de wijk. De foto’s zijn nog te zien tot zondag 3 juli 2022. In de hele maand juni vinden in het weekend allerlei activiteiten in de wijk plaats.

©Foto: Hoge Noorden / Jacob Van Essen

21–05-2022
Fotofestival
Welkom in Heechterp
Beeld van een Wijk
Opening door oa wethouder Hein de Haan van de gemeente Leeuwarden
Afbeelding
1,3 miljoen euro beschikbaar voor nieuwe woonruimte door herbestemming Duurzaamheid 10 uur geleden
Afbeelding
Woning aan de Bijenhofstraat gesloten vanwege overtreding Opiumwet Politie 12 uur geleden
Afbeelding
Silvester van der Water voor drie seizoenen naar SC Cambuur Sport 15 uur geleden
Afbeelding
Lezing over dr. Jacob Botke door Harry Wijnandts bij de Dorpskerk Huizum, Leeuwarden, zaterdag 16 juli 2022, om 15.00 uur. Cultuur 15 uur geleden
Afbeelding
Vraag vóór 1 september 2022 je huur- of zorgtoeslag over 2021 aan Financieel 18 uur geleden
Afbeelding
Visles op It Twaluk Leeuwarden Educatie 20 uur geleden
Afbeelding
Grote, maar toch kleine veranderingen bij Oogwereld Vellinga: “nog meer tijd voor onze klanten” Zakelijk 22 uur geleden
Afbeelding
Wie worden de Olympische helden van de Toekomst Sport 30 jun, 18:00