Afbeelding
Foto: Fries Museum

Fries Museum vanaf 1 juni weer open

Cultuur

LEEUWARDEN - Goed nieuws: vanaf 1 juni zijn we weer open! Je bent welkom in een veilig, vertrouwd en verantwoord Fries Museum. Daar zetten wij ons van harte voor in – uiteraard op gepaste afstand. Het museum is alleen te bezoeken met een online ticket.

In navolging van het RIVM hanteren we online ticketverkoop met tijdsloten voor een beperkt aantal bezoekers, routeaanduidingen op belangrijke plekken en maximale hygiëne. Rondleidingen, groepsbezoek en arrangementen zijn voorlopig helaas niet mogelijk.

Ben je van plan ons te bezoeken? Dan vragen wij je rekening te houden met het volgende:

Voordat je ons bezoekt
Je kunt het museum alleen bezoeken door vooraf online een ticket te bestellen voor de gewenste datum en starttijd. Dit geldt ook voor museumkaarthouders en Vrienden. Print – als het kan – je ticket(s) uit, zodat we deze makkelijk kunnen scannen bij je aankomst. Kom alleen of samen met mensen uit je eigen huishouden. We hopen dat bezoek met anderen snel weer mogelijk is. Reis zoveel mogelijk met eigen vervoer. En als het kan: laat je jas thuis of in de auto, zodat je de garderobe kunt overslaan. En neem liefst een kleine tas mee, zodat je geen locker nodig hebt.

Tijdens je bezoek
Je bent welkom vanaf het tijdstip op jouw ticket tot 20 minuten na aanvang. In elke ruimte geldt een maximaal aantal bezoekers, dat per ruimte staat aangegeven. Op een aantal plaatsen geldt eenrichtingsverkeer of vragen we je rechts te houden.Het maken van foto’s en video’s is niet toegestaan.Betalen kan alleen met pin of contactloos. Het binnengebied van Café Thús is exclusief voor onze museumbezoekers, natuurlijk volgens de geldende horecamaatregelen. Volg de aanwijzingen van onze medewerkers en vrijwilligers.

Afbeelding
Column Ed van Dijk: Nieuwe expo vormen Column 4 uur geleden
Kunstwerk van Janny Zijlstra.
De kunstzinnige levensreis van Janny Zijlstra-Wijnalda Cultuur 7 uur geleden
Afbeelding
Post-covid klachten aangezien voor ouderdomsklachten Zorg & Welzijn 9 uur geleden
Afbeelding
Friesland brengt opvallend veel schilders voort Cultuur 11 uur geleden
Afbeelding
Veel schade en verkeersoverlast bij kop-staartbotsing in Leeuwarden 112-Nieuws 26 apr, 15:41
Roos en Lionne tijdens de finale
Studenten van Aeres VMBO behalen de eerste plek bij de Skills Awards Educatie 26 apr, 12:00
Afbeelding
Succesvolle pilot Aanpak Vroegsignalering wordt voortgezet met EropAf-team Financieel 26 apr, 10:00
Afbeelding
Wat is er te doen tijdens Koningsdag 2024 in Leeuwarden? Cultuur 26 apr, 08:00