Afbeelding
Foto: FotoTekst.nl

Wethouder Jelle Boerema test de Mitsubishi Eclipse Cross Phev: “Een hele fijne auto”

Auto & Stijl AUTOTESTDAG 2021

Jelle Boerema, wethouder in gemeente Noardeast-Fryslân, had eerst de nodige vooroordelen over hybride auto’s, vertelt hij eerlijk, maar de Mitsubishi Eclipse Cross Phev heeft die gelijk van tafel geveegd. “Een actieradius van 45 kilometer, dat klinkt niet veel, maar als je er over nadenkt... Hoeveel kleine ritjes, naar de supermarkt, naar de sportvelden, naar je werk, maak je niet in één week? Dan bespaar je met zo’n hybride auto veel brandstof hoor!”

Een nieuwe ervaring, zo beschrijft Jelle Boerema de Mitsubishi die hij een weekend mag gebruiken van AutoRaggers uit Heerenveen. De wethouder rijdt zelf een diesel en is hybride rijden dus niet gewend. “Ik dacht altijd: die hybride auto’s, dat is het nét niet. Maar ik ben echt positief verrast, dit is een heel fijne auto.” Duurzaamheid vindt Boerema belangrijk. “Ik denk dat we allemaal op onze eigen manier een beetje kunnen besparen en hybride rijden is één van de mogelijkheden. Ik ga in de toekomst zeker onderzoeken of dit voor mij ook een manier is om te verduurzamen.”

De Mitsubishi Eclipse Cross Phev is een plug-in hybride, wat inhoudt dat je hem gewoon met een normaal laadsnoer thuis kan opladen. “Ik heb het ook even geprobeerd. Het is natuurlijk niet een snellader, maar met netstroom loopt hij in een prima tempo vol.” De auto gebruikt de elektromotor tot die leeg is en schakelt dan over op een benzinemotor. “Beide motors zijn erg stil. Ik kan aan het geluid in ieder geval niet merken of ik nou elektrisch rijdt of dat de brandstofmotor aanslaat.” 

Al zijn looks niet het meest belangrijk voor Boerema, hij is wel onder de indruk van het uiterlijk van de auto. “Het is een robuuste en stoere wagen. Het heeft iets sportiefs, maar is tegelijkertijd ook een representatieve auto.”

“Robuust en stoer”

Boerema mocht de auto een weekend proberen. “Ik heb hem zeker goed getest. Allereerst even een stukje over de snelweg, van de dealer in Heerenveen naar mijn woonplaats Burum, maar natuurlijk ook in het dagelijks gebruik. We hebben boodschappen gedaan en we zijn naar de voetbalvereniging geweest.
Hij is mij zeker goed bevallen en eigenlijk heb ik geen minder goede punten kunnen ontdekken.”

De Mitsubishi Eclipse Cross Phev heeft veel verschillende opties en mogelijkheden die je kan besturen vanaf het middenpaneel. De dealer heeft het Boerema één keer uitgelegd: “Het is eigenlijk allemaal heel intuïtief, plug and play. Daar heb ik geen problemen mee ondervonden.” 

Eindcijfer: 10

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
NHL Stenden installeert eerste BioTransformer bij Hotel Management School Educatie 13 uur geleden
Afbeelding
Brommerrijder gewond bij botsing met bestelbus in Leeuwarden Politie 16 uur geleden
Afbeelding
Bij @ease Leeuwarden zijn Friese jongeren welkom om gewoon even hun hart te luchten Gezondheid 19 uur geleden
Afbeelding
Gregorian Grace te zien in St. Bonifatiuskerk Evenement 23 uur geleden
Afbeelding
Column Rijkele Dijkstra: Mismatch opleidingen Column 24 mei, 15:00
Afbeelding
Componist des Vaderlands Martin Fondse schrijft muziek voor Nederland Evenement 24 mei, 14:40
Afbeelding
Boeren houden koeien binnen: protest tegen stikstofbeleid Samenleving 24 mei, 13:30
Afbeelding
Visser Plant Boomkwekerij/Plantencentrum Wonen 24 mei, 12:00